Κρεατόσουπα του χειμώνα
Μαγειρική
17/11/2024 | 15:00

Απολαυστικό γεύμα για τις κρύες ημέρες, με κρέας και άφθονα λαχανικά.

Υλικά

  • Μισό κιλό κρέας μοσχάρι, μαλακό για βραστό (σπάλα, ελιά, ποντίκι,  rib eye)
  • Δύο κουταλιές σούπας κριθαράκι ψιλό
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 καρότα, 3 κλωνάρια σέλινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας ή μια κομμένη ντομάτα (προαιρετικά)
  • 1/2 φλυτζάνι κατεψυγμένο αρακά
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κρέας σε κομμάτια, αλατίστε το λίγο και βάλτε το σε χύτρα να βράσει
  • Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά
  • Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο, σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα λαχανικά για 3-4 λεπτά να πάρουν αρώματα
  • Προσθέστε το λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι
  • Αν βάλετε σάλτσα ντομάτα ή ντομάτα στη σούπα σας, ρίξτε μέσα στο τηγάνι και σωτάρετε
  • Σε κατσαρόλα βάλτε το κρέας, το ζωμό που άφησε, τα σωταρισμένα λαχανικά
  • Προσθέστε το κριθαράκι
  • Αφήστε τη σούπα σας να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά -Ετοιμη!
  • Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ