Έρευνα του ekefalonia
Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αργοστολίου – Τρομερές ελλείψεις υλικού και προσωπικού
Κοινωνία
04/04/2020 | 13:28

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με το μισό προσωπικό από αυτό που χρειάζονται και με σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό παλεύουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αργοστολίου, όπως μας καταγγέλλουν εκπρόσωποί τους.

Σε μια εποχή που η χώρα μας αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών, που οι δαπάνες για την υγεία και ειδικά σε ό,τι αφορά προσλήψεις και προμήθεια υγειονομικού υλικό έχουν αυξηθεί σημαντικά, το Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του νησιού μας φαίνεται πως βρίσκεται έξω από τους σχεδιασμούς της πολιτείας.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν σε δύσκολες συνθήκες, με το απαραίτητο προστατευτικό υλικό να σπανίζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ειδικά αποστειρωμένες ρόμπες, με το κάθε μέλος του προσωπικού να λαμβάνει μία στη βάρδια του και να μην μπορεί να πάει ούτε τουαλέτα, όσο τη φοράει, καθώς σε περίπτωση εξόδου από το αποστειρωμένο περιβάλλον θα πρέπει να προμηθευτεί άλλη κάτι που δεν γίνεται, όπως μας λένε οι εργαζόμενοι.

Την ίδια στιγμή από τη Διοίκηση γίνονται εκκλήσεις προς τους πολίτες να συνδράμουν με προσφορά υλικού. Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι μεμπτό, ωστόσο, η χορηγία των πολιτών θα πρέπει να έρχεται ως επιπλέον προσφορά και οι ανάγκες του Νοσοκομείου να καλύπτονται από το Κράτος ως οφείλει.

Την ίδια ώρα σε μάκρος τραβάει ο έλεγχος των κρουσμάτων που προσέρχονται στο Νοσοκομείο με υποψία ότι φέρουν τον κορωνοϊό covid 19. Ενώ μέχρι πρότινος τα δείγματα αποστέλλονταν στο Ινστιτούτο Παστέρ, πλέον κατευθύνονται στο Νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο έχει ήδη τεράστιο φόρτο ελέγχου και τα αποτελέσματα έρχονται σε δύο ή ακόμα και τρεις ημέρες. Παράλληλα, οι οδηγίες του προσωπικού είναι τα περιστατικά χωρίς βαριά συμπτώματα να αποστέλλονται σπίτι τους με οδηγία να παραμένουν σε καραντίνα μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων και μόνο όσα φέρουν βαρύτερα συμπτώματα, ήτοι υψηλό πυρετό, δύσπνοια και έντονο βήχα να νοσηλεύονται. Αυτό ενέχει τον κίνδυνο να υπάρξει διασπορά του ιού, όπως παραλίγο να γίνει με τον συμπολίτη μας στο Πυργί.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζητούν να πραγματοποιηθεί προμήθεια του απαραίτητου εργαστηριακού εξοπλισμού με παράλληλη πρόσληψη του αντίστοιχου ιατρικού προσωπικού, ώστε οι έλεγχοι των δειγμάτων να πραγματοποιούνται στο νησί μας και τα αποτελέσματα να βγαίνουν άμεσα. Παράλληλα, θα μπορούν να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι στους πολίτες αλλά και στο σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται καλύτερα η προστασία των νησιών μας και των κατοίκων του, αλλά και των εργαζομένων στις μονάδες υγείας.

Σε κάθε περίπτωση η παρούσα δύσκολη συγκυρία αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία προκειμένου να γίνουν προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να διασφαλιστεί η κατά το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί με σχετική επάρκεια παρά τις ελλείψεις, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος των εργαζομένων του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer