Επερώτηση Γαλιατσάτου στον Σπύρου που αναφέρεται στο ουσιαστικό κόψιμο του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους και ιδιαίτερα στις χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους των νησιών μας.
«Κόβουν το επίδομα ανεργίας από τους ξενοδοχοϋπάλληλους»
Πολιτική
27/01/2012 | 12:56

Κε περιφερειάρχη,
Όπως ίσως σας είναι γνωστό, με το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» το οποίο ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από την πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων, άλλαξαν οι προϋποθέσεις για την απόκτηση του δικαιώματος επιδότησης από τους ανέργους.
Έτσι αλλάζουν οι προϋποθέσεις πρώτης επιδότησης ως εξής:
•    Απαιτούνται ο άνεργος να έχει κάνει 80μεροκάματα το έτος, για τα τρία προηγούμενα έτη από την έναρξη της επιδότησης. Σήμερα απαιτούνται 80 μεροκάματα για τα δύο προηγούμενα έτη.
•    Εναλλακτικά, απαιτούνται 280 ένσημα στα τρία προηγούμενα έτη (τα 200 στα δύο τελευταία) από την έναρξη της επιδότησης. Σήμερα απαιτούνται 200μεροκάματα τα δύο προηγούμενα έτη (και τουλάχιστον 80 ανά έτος).
•    Η πραγματική σφαγή γίνεται στους εποχικούς εργαζόμενους (π.χ. στον τουρισμό). Απαιτούνται δύο προϋποθέσεις για να πάρουν νέα επιδότηση: Η πρώτη είναι να έχουν κάνει 100 μεροκάματα τους τελευταίους 12 μήνες, η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι απαιτούνται 150 μεροκάματα «από την λήξη της αμέσως προηγούμενης επιδότησης του έως και την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης με βάση την οποία αιτείται νέα επιδότηση». Σήμερα, ισχύει μόνο η πρώτη προϋπόθεση. Η προσθήκη της δεύτερης προϋπόθεσης πρακτικά σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος στον τουρισμό που δουλεύει έστω και λίγο λιγότερο από έξι μήνες το χρόνο (δε συμπληρώνει δηλαδή τα 150 μεροκάματα) σταματά να δικαιούται το επίδομα ανεργίας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι εποχιακοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αποτελούν το 80% του κλάδου.

Επειδή κε Περιφερειάρχη, οι σε εποχιακή βάση απασχολούμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων  ξεπερνούν τους δέκα χιλιάδες, γεγονός που καθιστά την επιδότηση ή μη της «υποχρεωτικής» ανεργίας τους πολύ σημαντικό γεγονός για την οικονομία, την κοινωνική συνοχή αλλά και την επιβίωση των οικογενειών τους, ΕΡΩΤΑΣΘΕ, ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΘΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού ζητήματος ως Περιφέρεια Ιονίων νήσων.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 25/1/201                Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος
Γαλιατσάτος Θεόδωρος Surrendering your phone’s entire launcher to one social network isn’t the way to go about best spy apps from http://spying.ninja/ it redesigning your entire social network is, though

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer