Υλικά
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμ
- Ελαιόλαδο 250 ml
- Πορτοκάλι 150 ml από τον χυμό του
- Πορτοκάλι 1 τεμ το ξύσμα του
- Ζάχαρη καστανή 150 γρ
- Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού
- Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού
- Σόδα φαγητού 1/2 κουταλάκι γλυκού
- Σουσάμι
Για την επικάλυψη
- Σοκολάτα υγείας 300 γρ
- Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
- Γάλα 2 κουταλιές σούπας
Οδηγίες
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το λάδι, τον χυμό ,το ξύσμα, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη για να μπορούμε να πλάσουμε τα κουλουράκια μας (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι). Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα βουτάμε στο σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε την επικάλυψη μας.
Για την επικάλυψη: Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό σκεύος τεμαχισμένη την σοκολάτα μας, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αρχίσει να λιώνει ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα μας. Βουτάμε μέσα στην λιωμένη σοκολάτα μόνο την μια πλευρά από τα κουλουράκια μας, αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα καλά πάνω στα κουλουράκια κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Πηγή: parapolitika.gr