Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά με την λαμπρή Λιτάνευση της Ευαγγελίστριας στα Φαρακλάτα [εικόνες]
Εκκλησία
26/03/2025 | 08:00

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της εθνικής επετείου στα Φαρακλάτα η παράκληση και ακολούθως η ιερά λιτάνευση της εικόνας της Ευαγγελίστριας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δημητρίου και με τη συμμετοχή πλήθους κληρικών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η λιτανεία κατέληξε στο σημείο όπου το 1984 άφησε την τελευταία του πνοή ο τότε τοποτηρητής, Μητροπολίτης Κερκύρας, κυρός Πολύκαρπος.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου, ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Κωνσταντάκης, καθώς και πλήθος πιστών.

Την ιερά πομπή πλαισίωσαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαρακλάτων «Παναϊτ Ιστράτι – Κυκλώπεια Τείχη», φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, ο επικεφαλής της παράταξης του Επιμελητηρίου “Επιχειρούμε Μαζί” Τάσος Καλογηράτος κ.α.

Χρόνια πολλά σε όλους — του χρόνου με υγεία!

Το φωτορεπορτάζ για το eKefalonia.gr είναι της Ισμήνης Αλιβιζάτου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ