Στους 160 οι νεκροί
Κορονοϊός- Τσιόδρας: 40 νέα κρούσματα -Τα 35 σε δομή της Λάρισας
Κοινωνία
15/05/2020 | 18:47

40 νέα κρούσματα, συνολικά 2.810 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα (το 55% αφορά άνδρες), όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.Τριάντα πέντε από αυτά σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 612 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.452 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 23 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και οι 10 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 21 έτη. Το 96% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 90 ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν διενεργηθεί 120.015 εξετάσεις δειγμάτων για τον κορωνοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις ακόμα θανάτους λόγω του Covid- 19 στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει στα 160. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 75 έτη, από αυτούς οι 43 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Το 94% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Με την συμπεριφορά μας κρατήσαμε τα νούμερα χαμηλά. Αν το κρατήσουμε έτσι θα σβήνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι «οι επιδημίες σε συγκεκριμένους χώρους όπου δεν τηρούνται οι κανόνες ευνοούνται. Ο ιός κερδίζει έδαφος. Δεν έχει εξαφανιστεί. Εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς όπως οικισμοί Ρομά απαιτούν ειδική διαχείριση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer