Πρώτη ημέρα lockdown
Κορονοϊός: Πόλη φάντασμα ξανά το Αργοστόλι – Ένα θλιβερό deja vu [εικόνες]
Covid-19
07/11/2020 | 11:58

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Ένα διαφορετικό πρωί Σαββάτου κατέγραψε το οδοιπορικό του ekefalonia στο Αργοστόλι. Πόλη φάντασμα θυμίζει ακόμα μια φορά με το νέο lockdown να βρίσκεται πλέον σε πλήρη ισχύ. Κλειστά καταστήματα, έρημοι δρόμοι και πλατείες συνθέτουν ένα απόκοσμο σκηνικό.
Οι λίγοι Αργοστολιώτες που επέλεξαν να βγουν, πάντα με το μήνυμα στο 13033 είχαν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους μια έκφραση ανησυχίας και ανασφάλειας για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.
Καλή δύναμη σε όλους, μπόρα είσαι θα περάσει!

Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες

Διπλάσια θα είναι τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν την καραντίνα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με SMS θα επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Επίσης γνωστοποίησε ότι “ειδικώς σε περίπτωση που εργοδότης προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων, ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ στον εργοδότη.

Στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους, επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας επιβάλλεται για την ίδια παράβαση πρόστιμο 3.000 ευρώ”.

Δείτε το έρημο Αργοστόλι, πρώτη ημέρα του lockdown, σήμερα το πρωί.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer