Κορονοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα, άνδρας στη Θεσσαλονίκη
Κοινωνία
04/03/2020 | 09:38

Ανακοινώθηκε και το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη -ουσιαστικά- της 38χρονης γυναίκα στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορωναϊός στην Ελλάδα.

Η κλινική εικόνα του όγδοου επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωναϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι το πέμπτο κρούσμα είναι εκπαιδευτικός από τη Θεσσαλονίκη που έκανε ιδιαίτερα μαθήματα, φίλη της 38χρονης εκπαιδευτικού που ήταν το πρώτο κρούσμα.

Αναλυτικά τα μέχρι τώρα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι τα ακόλουθα:

Πρώτο κρούσμα ήταν μία Ελληνίδα 38 ετών επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη. Ανιχνεύθηκε στις 26 Φεβρουαρίου. Νοσηλεύεται με το παιδί της στο Νοσοκομείο “ΑΧΕΠΑ”, το οποίο ήταν το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Το τρίτο κρούσμα ήταν αυτό της 40χρονης από το Μαρούσι που νοσηλεύεται στο “Αττικόν”. Αυτό ήταν το πρώτο στην Αθήνα. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται μία 36χρονη, η οποία ήταν το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.

Το πέμπτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε το Σάββατο στις 29 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για γυναίκα εκπαιδευτικό που ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι φίλη της 38χρονης η οποία ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με τον ιό στην Ελλάδα. H εκπαιδευτικός νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, όπως και η 38χρονη με τον γιο της, με ήπια συμπτώματα.

Το έκτο κρούσμα είναι Έλληνας, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το έβδομο κρούσμα πρόκειται επίσης για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer