Αυστηρό μήνυμα από την Κυβέρνηση
Κορωνοϊός: Έλεγχο στις εισόδους των σούπερ μάρκετ από τη Δευτέρα
Οικονομία
15/03/2020 | 11:18

Έλεγχο στις εισόδους των σούπερ μάρκετ αναμένεται να έχουμε από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα μπαίνει ανάλογος αριθμός καταναλωτών.

Επιπλέον, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν και ως delivery, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, με το κοινό να έχει τη δυνατότητα να εφοδιάζεται και τις Κυριακές.

Αναφορικά με την πιθανότητα να υπάρξει επέκταση του ωραρίου, ο κ. Παπαθανάσης σχολίασε ότι είναι κάτι που εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Για την επάρκεια προϊόντων στην αγορά ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε τα εξής: «Υπάρχει επάρκεια για τρεις μήνες. Δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δεν θα τα χρειαστούν».

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους δεν εναρμονίζονται με τις οδηγίες που δίνονται για τον κορονοϊό: «Θα είμαστε αμείλικτοι. Οσοι εντοπίζονται να παρανομούν, θα έρχονται αντιμέτωποι με τον νόμο. Πρέπει να προστατευτεί ο κόσμος».

  «Θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ανά 10 τετραγωνικά μέτρα», τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Θα πρέπει οι σεκιούριτι να ελέγχουν πόσοι μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ. Θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Αυτά είναι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε πρώτη φάση στα σούπερ μάρκετ για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι δεν θα λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές αλλά θα γίνονται μόνο ντελίβερι.«Στόχος μας είναι να μην υπάρξει συνωστισμός. Πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δίνουμε μία εθνική μάχη. Δεν θα μπορέσει να κερδηθεί αυτή η μάχη αν δεν δώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτός ο ιός μεταδίδεται από ανθρώπους που είναι ασυμπτωματικοί. Δηλαδή, θα τον μεταδίδουμε χωρίς να ξέρουμε ότι νοσούμε. Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης στον ALPHA.

Πηγή: madata.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer