Η συνδρομή των ιδιωτών γιατρών κρίνεται αναγκαία
Κορονοϊός: Ακαρπη η συνάντηση Κικίλια με Ιατρικούς Συλλόγους. Ολοταχώς για επιστράτευση
Κοινωνία
20/03/2021 | 16:51

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.
Ο υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλαβε τις επιθυμητές απαντήσεις στην έκκληση του για ενίσχυση του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να θεωρείται πολύ πιθανή η απόφαση για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Η συνδρομή των ιδιωτών γιατρών κρίνεται αναγκαία λόγω της ασφυκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία της Αττικής, με εκτόξευση των νοσηλευομένων και διασωληνωμένων.

Ο κ. Κικίλιας προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να πείσει τους γιατρούς για τη μεγάλη ανάγκη να συμμετάσχουν σε αυτή τη μάχη. Παρά τις εκκλήσεις και τις προσπάθειες του υπουργού Υγείας, οι ιδιώτες γιατροί δεν φαίνεται να έχουν ανταποκριθεί, αφού μέχρι στιγμής μόλις 60 ιδιώτες γιατροί θα συνδράμουν το ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας. Ο Βασίλης Κικίλιας μάλιστα έχει σημειώσει πολλές φορές ότι τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς είναι σημαντικά: μηνιαία αμοιβή 2.000 ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη αμοιβής για τη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών σε εφημερίες ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του Ε.Σ.Υ. αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές για όσους συνεργαστούν (αφορά μόνο όσους ιατρούς συνεργαστούν με το Ε.Σ.Υ. δυνάμει του δέκατου τέταρτου άρθρου της από 13.4.2020 ΠΝΠ, η οποία κυρώθηκε με το αρ. 1 του ν.4690/2020). «Σε μία άνιση μάχη που δίνεται αδιάλειπτα εδώ και ένα χρόνο, οι ιδιώτες γιατροί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν έναντι της κοινωνίας», σύμφωνα με όσα επισημαίνουν από το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Παρασκευής, 19 Μαρτίου, έληξε η διορία του 48ωρου που είχε δώσει ο Βασίλης Κικίλιας στους ιδιώτες γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή συντασσόμενοι στο πλευρό των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia