Αφορμή το ποιος θα πάρει τη θέση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών
Κόντρα σεισμολόγων: Παπαδόπουλος κατά Τσελέντη για ψευδή ηλικία και αναξιοκρατία
Κοινωνία
19/05/2020 | 21:33

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ των σεισμολόγων Γεράσιμου Παπαδόπουλου και Άκη Τσελέντη με αφορμή τη θέση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος ζητάει από τον κ. Τσελέντη να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του για τη θέση του διευθυντή.

Μάλιστα σε ανάρτησή του στο Facebook υποστηρίζει ότι ο κ. Τσελέντης έχει υπερβεί το όριο ηλικίας που θέτει ο νόμος και προσθέτει ότι προσκόμισε χαρτιά για νεότερη ηλικία.

Στην ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αγαπητέ Συνάδελφε κ. Τσελέντη,

Μετά από 35 χρόνια παράλληλης πορείας δικαιούμαι να σου απευθυνθώ δημόσια. Έθεσες και πάλι υποψηφιότητα για δ/ντής στο Γεωδυναμικό. Επειδή έχεις υπερβεί το όριο ηλικίας που θέτει ο νόμος, προσκόμισες χαρτιά για νεώτερη ηλικία, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία! Η αλλαγή ηλικίας νομικά δε γίνεται δεκτή. Αλλά ούτε με την κοινή λογική στέκει. Γιατί αν ισχύει, μπήκες στο παν/μιο 15-16 χρόνων!!! Συνεπώς, φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη της επιτροπής. Θα μου πεις ότι ο Υφυπουργός Έρευνας κ. Χρίστος Δήμας (Χρίστος Δήμας – Christos Dimas) συγκρότησε, όλως τυχαίως, μια πολύ φιλική επιτροπή. Όλως τυχαίως ο φίλος σου ο κ. Π. Βαρώτσος, που μαζί κάνετε τις προγνώσεις επί 30 χρόνια, όλως τυχαίως ο κ. Κ. Συνολάκης #CostasSynolakis, επιστημονικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Και άλλοι. Παρ’ όλα αυτά δυσκολεύονται να πάρουν μερίδιο στη μη νομιμότητα. Για να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου, για να κρατήσουν και οι άλλοι τη δική τους, σε προτρέπω να δηλώσεις παραίτηση από υποψήφιος. Είναι το καλύτερο που σου μένει να κάνεις! Τώρα που έχεις λίγο χρόνο ακόμη!!»

ΣΕΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κ. Α. ΤΣΕΛΕΝΤΗ!!Αγαπητέ Συνάδελφε κ. Τσελέντη,Μετά από 35 χρόνια παράλληλης πορείας δικαιούμαι…

Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Papadopoulos στις Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Η απάντηση Τσελέντη

Από την πλευρά του ο Άκης Τσελέντης μέσα από το Facebook έκανε γνωστή την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά λέγοντας ότι «το ψέμα και η δολιότητα ξεπέρασαν τα όρια» και πως «με άτιμους τρόπους προσπαθούν να πλήξουν το κύρος, την ηθική και την επιστημονική μου υπόσταση».

Κάνει λόγο για ενορχηστρωμένες επιθέσεις «από συγκεκριμένη κλίκα αιχμή πρώην συνάδελφο και νυν συνταξιούχο» και προς όφελος άλλου υποψηφίου «που προφανώς τον υποκινεί» και «με το πρόσχημα δήθεν πλαστής εκ μέρους μου κατάθεσης δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την ηλικία μου.

«Αφού λοιπόν δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την πρόοδο της διαδικασίας εκλογής προσπαθούν ως έσχατο μέσο να με εκφοβίσουν διασύροντας με στη κοινή γνώμη που βέβαια δεν μπορεί να έχει γνώση της νομοθεσίας», αναφέρει ο κ. Τσελέντης.

«Εδώ και καιρό δέχομαι ενορχηστρωμένες επιθέσεις από συγκεκριμένη κλίκα με αιχμή πρώην συνάδελφο και νυν συνταξιούχο….

Δημοσιεύτηκε από Akis Tselentis στις Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer