Κόνσολας: «Μονόδρομος η διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος-Η υψηλή προστιθέμενη αξία του γαστρονομικού τουρισμού»
Πολιτική
07/05/2018 | 15:14

Την πεποίθηση ότι η διαφοροποίηση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος με τη συνδυαστική ανάπτυξη διαφορετικών μορφών τουρισμού, αποτελεί μονόδρομο, εξέφρασε κατά την ομιλία του στην Κεφαλονιά ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στα πλαίσια του Forum «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη» που διοργανωσε η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Κόνσολας έκανε ειδική αναφορά σε ένα πλαίσιο προγραμματικών προτάσεων που στοχεύουν στη σύνδεση του τουρισμού με τη γαστρονομία, τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και την ελληνική ύπαιθρο.

«Η γαστρονομία, αλλά και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, πρέπει να αποτελούν εμπειρία για τον επισκέπτη.

Είναι αναγκαία συνθήκη και απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούν στο τουριστικό προϊόν», τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Ο Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε 6 συγκεκριμένες προτάσεις, όπως:

  1. Η δημιουργία Περιφερειακών Κέντρων τοπικής γαστρονομίας σε κάθε περιφέρεια με τη συνεργασία αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα.

Μέσα από αυτά τα Κέντρα, θα προβάλλεται η τοπική γαστρονομία, θα δημιουργούνται τοπικά σύμφωνα ποιότητας και θα πιστοποιούνται οι πάροχοι.

  1. Η ένταξη της γαστρονομίας στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης με την ίδρυση Σχολής Γαστρονομίας υψηλού επιπέδου.
  2. Η ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη και προβολή τουριστικών γαστρονομικών προϊόντων σε κάθε προορισμό.
  3. Κίνητρα για τη δημιουργία επιχειρηματικών cluster και συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού (ξενοδοχεία και εστιατόρια) και σε ομάδες παραγωγών.
  4. Νέο θεσμικό πλαίσιο για να ενισχυθεί η δημιουργία αγροτουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα αντιμετωπίζονται ως start up επιχειρήσεις.
  5. Δυνατότητα δημιουργίας τουριστικών καταλυμάτων σε οινοτουριστικές ή αγροτουριστικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε, επίσης, στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου θεσμικού και επενδυτικού πλαισίου για την ανάπτυξη εναλλακτικών και νέων μορφών τουρισμού, την αποκατάσταση και αξιοποίηση παραδοσιακών οικισμών και την ανάπτυξη τοπικών δικτύων φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος με έμφαση στον αγροτουρισμό και οινοτουρισμό.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer