Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ
Κόνσολας από Κεφαλονιά: Δεν είμαστε έτοιμοι, είμαστε πανέτοιμοι για εκλογές
Πολιτική
13/05/2017 | 16:47

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, 13/05/2017, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, κ. Μάνος Κόνσολας, στα νέα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο Αργοστόλι, κάνοντας ευθεία επίθεση στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα επαχθή μέτρα που προωθούν με το νέο μνημόνιο και απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόσο για κεντρικά ζητήματα όσο και για τοπικά – εσωκομματικά.
Τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης


– Η Κυβέρνηση Τσίπρα φέρνει ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς καμία χρηματοδότηση, παρά μόνο μέτρα.
– Μειώνεται το αφορολόγητο στα 5300 ευρώ, ενώ θίγονται άμεσα χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι. Από το 2019 μειώνονται επιπλέον οι συντάξεις.
– Η Κυβέρνηση Τσίπρα προσβάλλει τους πολίτες και χρησιμοποιεί μυθεύματα για να πείσει, ενώ είναι ανίκανη να οδηγήσει τη χώρα σε ανάπτυξη και την οδηγεί στην πλήρη φτωχοποίηση.
– Τα έσοδα από τον τουρισμό, παρά τα πανηγύρια της Κυβέρνησης ήταν μικρότερα από το 2015.
– Η ΝΔ ειδικά στο κομμάτι του τουρισμού πιστεύει στην πολυκεντρική ανάπτυξη , με ενδυνάμωση των τοπικών προϊόντων και διαφορετικές μεθόδους προβολής από τις σημερινές.
– Η Κυβέρνηση δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στις νέες επενδύσεις, δεν είναι διαπραγματευτές προς το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας.
– Η ΝΔ έχει επιλέξει να λέει την αλήθεια στους πολίτες, μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα με πρώτο και πιο σημαντικό την μείωση του φορολογικού συντελεστή.
– Ο Κυριακός Μητσοτάκης δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Τσίπρα, είναι ένας άνθρωπος της κοινωνίας που σέβεται το λόγο του, τιμά την υπόστασή του και τη δική του ιστορία.
– Δεν ενοχοποιούμε την πολιτική, θέλουμε ότι η ελληνική κοινωνία μπορεί να αποδώσει ευθύνες τη στιγμή των εκλογών, να δει τα πράγματα με τα μάτια της αλήθειας και να αποδώσει ευθύνες.
– Το 2014 χάσαμε τις εκλογές γιατί είπαμε την αλήθεια ότι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμη. Το email Χαρδούβελη του 1 εκατ. φαντάζει παιδική χαρά μπροστά σε αυτό το φορτίο των 100 και πλέον δισεκατομμυρίων που μας επιφόρτισε με ευθύνη του Τσίπρας και Καμμένος
– Η Κυβέρνηση Τσίπρα θα μας φορτώσει με ένα δυσβάστακτο φορτίο, αλλά θα τα καταφέρουμε.
– Η Ευρώπη δεν έχει κάνει αυτό που έπρεπε για την χώρα, είχε ευθύνες στη διακυβέρνηση Σαμαρά. Πρέπει να σεβαστεί ότι ο Έλληνας πολίτης κάνει τεράστιο αγώνα για να πληρώσει το τίμημα σήμερα.
– Δεν είμαστε έτοιμοι, είμαστε πανέτοιμοι για εκλογές. Έχουμε έναν πρόεδρο που είναι στο κοινοβούλιο, στις γειτονιές, στους διεθνείς οργανισμούς, στο κόμμα 24 ώρες το 24ωρο. Έχουμε άξια στελέχη, δουλεύουμε πολύ καιρό τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας, τις οποίες ξεκινάμε να τις ανακοινώνουμε από σήμερα σε όλη την επικράτεια.
– Η πολιτική δεν έχει ρομαντικό χαρακτήρα, έχει σκληρά χαρακτηριστικά και όποιος δεν αντέχει να κάνει άλλη δουλειά και να μην μπαίνει σε αυτή.
– Οι αντίπαλοί μας δεν είναι εσωτερικοί, οι αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα της χώρας.
– Όταν υπάρχουν διαφωνίες, τα συζητάμε, «σκοτωνόμαστε» και συνυπάρχουμε.
– Ο Κυριακός ο Μητσοτάκης το αξίζει εκεί που είναι, δεν έχει φοβικά σύνδρομα, όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι είναι συντεταγμένοι δίπλα του.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αντώνης Κατσιγιάννης, ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΝΔ  στα Ιόνια Νησιά Παναγής Μαρκάτος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Παλικής Σωτήρης Σούλτης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Ελειού Πρόννων Ηλίας Παπαδάτος, ο Τάσης Ζησιμάτος, ο Σωτήρης Κουρής, ο Νίκος Ανουσάκης, η Αθηνά Αυγουστάτου, ο Σάββας Σαββαόγλου, η Υπευθυνη Οργάνωσης της ΝΔ Τζόγια Γρουζή,  η Γιάννα Κουλουμπή, ο Βαγγέλης Κεκάτος, ο Παναγής Καππάτος, ο Νίκος Παπαδάτος, η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αγγελική Κακουράτου, ο Λάκης Δελαπόρτας , ο Δημήτρης Φιοραβάντες και πολλοί άλλοι.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer