Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο: Συμπαράσταση στους 7 της Σάμης
Κοινωνία
19/10/2021 | 16:58

Καταδικάζουμε τη στοχοποίηση 7 αγωνιστών και την κλήση τους σε κατάθεση στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης για τις 20ήμερες κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες συμπολίτες μας, στην περιοχή της Σάμης.

Λίγες εβδομάδες μετά τις καταστροφές του Ιανού του 2020, η αντίδραση των κατοίκων στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στην περιοχή ήταν εύλογη, τη στιγμή που τα αιολικά πάρκα της ευρύτερης περιοχής έχουν θεωρηθεί ως μία από τις πιθανές αιτίες για τις καταστροφικές πλημμύρες τόσο του 2020, όσο και των προηγούμενων ετών. Πέρα από αυτό όμως, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κάθε δικαίωμα να ανησυχούν και να αντιδρούν στην ανεξέλεγκτη και χωρίς κανένα πλαίσιο εγκατάσταση ανεμογεννητριών, τόσο στον τόπο τους όσο και σε ολόκληρη την Κεφαλονιά. Άλλωστε οι αποφάσεις δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων έχουν καταδείξει το πρόβλημα εδώ και χρόνια.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους 7 συμπολίτες μας που βρέθηκαν σήμερα στο λιμεναρχείο και ζητούμε να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ