Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου
Κοινωνική δράση από την Ένωση «ΥΠΕΡΙΩΝ» για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό
Κοινωνία
30/03/2018 | 14:00

Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (WorldAutismAwarenessDay) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά, που γιορτάζει το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ»της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ», ανοιχτό σε όλο τον κόσμο για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, σχετικά με αυτήν την ισόβια αναπτυξιακή διαταραχή, αλλά και άλλες. Για αυτό το λόγο, με την υποστήριξη και τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης θα παρευρεθούν ωφελούμενοι του Κέντρου και επιστημονικό – εκπαιδευτικό προσωπικό του, τη Μεγάλη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018,στις 11:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου πραγματοποιώντας μία συμβολική δράση.

Το Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» μέσα σε ένα δημιουργικό, ευχάριστο και οργανωμένο περιβάλλον παρέχει ένα ασφαλές ταξίδι στους δρόμους μιας προστατευμένης διαβίωσης. Τα άτομα με Αυτισμό συνυπάρχουν αρμονικά με άλλα άτομα, εκπαιδεύονται και εξελίσσονται.

Για το Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη
Νίκη Χριστοφοράτου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ