Κοινωφελές ίδρυμα στην Λευκάδα από τον Ριμπολόβλεφ
Κόσμος
11/11/2021 | 15:04

Με προεδρικό διάταγμα που υπογράφηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου , ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αποκτά το δικό του κοινωφελές ίδρυμα με έδρα το Δήμο Μεγανησίου Λευκάδας όπως βρίσκεται και ο Σκορπιός , το νησί που αγόρασε από την Αθηνά Ωνάση το 2013.

Το Ίδρυμα έχει την επωνυμία “ΙΔΡΥΜΑ DMITRY RYBOLOVLEV”, ενώ συστάθηκε από τον ίδιο τον Ρώσο μεγιστάνα και τους γονείς του Ευγκένι Ριμπολέβλεφ και Ζινάιντα Ριμπολόβλεβα

Όπως αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα «Οι σκοποί του ιδρύματος είναι αποκλειστικά κοινωφελείς, με επίκεντρο τη νήσο Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και την Ελλάδα εν γένει, οι οποίοι υλοποιούνται μέσω πολιτιστικών, θρησκευτικών, εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών δράσεων, προωθείται δε και η διασυνοριακή και ευρωπαϊκή συνεργασία για την επίτευξη αυτών».

Ειδικότερα , όπως επισημαίνεται , μεταξύ των σκοπών του ιδρύματος είναι «η στήριξη της τοπικής κοινωνίας μέσω δωρεών σε δημόσιους, δημοτικούς και εκκλησιαστικούς φορείς για την υλοποίηση κοινωνικών έργων, προγραμμάτων, κατασκευαστικών εργασιών, αγορών εξοπλισμού κ.ά. για την υποβοήθηση του έργου τους, η διενέργεια και υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και λοιπών δράσεων, προγραμμάτων, χρηματοδοτουμένων από διεθνείς, ενωσιακές, ή άλλες πηγές, η συμμετοχή σε ανάλογες δραστηριότητες στο εξωτερικό , η συμμετοχή σε τοπικά, διαπεριφερειακά, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και δραστηριότητες που αφορούν την διατήρηση των παραδόσεων, των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων και του συνδεδεμένου με αυτά πολιτισμού και η δημιουργία δικτύων τοπικών παραγόντων και πολιτιστικών προσωπικοτήτων για την προώθηση και εμπέδωση της κοινωνικής συνεργασίας για θέματα του τόπου.

Ως περιουσία του Ιδρύματος που θα διοικείται από τριμελές διοικητικό συμβούλιο αναφέρεται το ποσό των 150.000 ευρώ .Το Δ.Σ. αποτελούν ο στενός συνεργάτης και εκπρόσωπος του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ Σεργκέι Τσερνίτσιν , η δικηγόρος που χειρίζεται υποθέσεις του στην Ελλάδα Κορίνα Φασούλη- Γραφανάκη και ο επίσης δικηγόρος Σπυρίδων Δημόπουλος . Από την εποχή που αγόρασε τον Σκορπιό η οικογένεια Ριμπολόβλεφ έχει προχωρήσει σε δωρεές με επίκεντρο τη Λευκάδα που αφορούσαν κυρίως εξοπλισμό για το νοσοκομείο της πόλης.

Πηγή:cna.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ