Κοινό ψήφισμα φορέων Λιμενικού Σώματος για την προστασία του ΜΤΝ
Κοινωνία
05/01/2026 | 13:23

“Διασφάλιση του αυτοδιοίκητου και της βιωσιμότητας του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ) -Ανάγκη άμεσης κοινοβουλευτικής παρέμβασης – Παράδοση κοινού ψηφίσματος”.

Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς & Ιθάκης (ΕΠΛΣΚΙ), εκπροσωπώντας τα εν ενεργεία στελέχη του Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σας καταθέτει συνημμένα το κοινό ψήφισμα των θεσμικών φορέων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) – της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) – και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΕΑΑΛΣ), το οποίο αφορά τη διασφάλιση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (Μ.Τ.Ν.) και την προστασία των παροχών των μετόχων και μερισματούχων του.

Δηλώνουμε την πλήρη και αδιαπραγμάτευτη στήριξή μας στο περιεχόμενο και στα αιτήματα του ανωτέρω υπομνήματος, θεωρώντας ότι η επιχειρούμενη νομοθετική ρύθμιση, σε συνδυασμό με τον ν. 5223/2025, πλήττει ευθέως τα δικαιώματα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και υπονομεύει τη βιωσιμότητα ενός ιστορικού και αυτοδιοίκητου Ταμείου.

Παράλληλα, με την παρούσα επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι η ΕΠΛΣ Κεφαλονιάς & Ιθάκης αναλαμβάνει ενεργή κοινοβουλευτική παρέμβαση, ζητώντας από εσάς, ως Βουλευτή του Νομού μας, να στηρίξετε έμπρακτα τα αιτήματα αυτά, τόσο εντός της Βουλής όσο και με τη θεσμική σας παρέμβαση προς τα συναρμόδια Υπουργεία. Θεωρούμε κρίσιμη την απόσυρση της επίμαχης διάταξης που καταργεί στην πράξη το αυτοδιοίκητο των Μετοχικών Ταμείων και την άμεση ενεργοποίηση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ.Βασίλη Κικίλια, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η ΕΠΛΣΚΙ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να παρεμβαίνει θεσμικά, με μοναδικό γνώμονα την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια και το μέλλον των στελεχών που υπηρετούν και υπηρέτησαν την Πατρίδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ