Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς
Κοινή επιστολή επιμελητηρίων προς τον πρωθυπουργό
Οικονομία
25/03/2020 | 20:01

Αίτημα για τον εμπλουτισμό και τη διεύρυνση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων απέστειλαν  προς τον Πρωθυπουργό, με κοινή δήλωση  οι Πρόεδροι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ.  Δημήτρης  Δημητρίου, Επιμελητηρίου Αργολίδας  κ. Φώτιος Δαμούλος και Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας- Ιθάκης κ. Σταύρος Σπαθής.

Όπως αναφέρουν, η διεύρυνση των μέτρων στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας είναι απαραίτητη, καθώς δεν υπάρχει κλάδος ή είδος επιχείρησης που να μην πλήττεται από τη παρούσα κρίση, που προκαλείται από την εξάπλωση του κορονοϊού. «Βρισκόμαστε σε οικονομία πολέμου και στην κατάσταση αυτή χρειάζονται δραστικά, αποτελεσματικά, θαρραλέα και άκρως πολεμικά μέτρα».

Η επιστολή κοινοποιείται στους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κων. Μίχαλο, ζητώντας τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, να είναι μόνο η αρχή.

«Κράτος, Δημόσια Διοίκηση, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, Επιμελητήρια, ας πράξουμε όλοι τα δέοντα για να σωθούν πρωτίστως οι άνθρωποι, ομοίως να σωθούν και οι επιχειρήσεις, να στηρίξουμε την κατά κοινή ομολογία ραχοκοκαλιά των τοπικών οικονομιών και της εθνικής μας οικονομίας, για να νικηθεί όχι μόνο ο εχθρός αλλά και οι πληγές που θα αφήσει στο πέρασμά του, που τείνουν να μην είναι αόρατες όπως αυτός», καταλήγουν οι Πρόεδροι στην επιστολή τους.

Η επιστολή αυτή, έχει όχι μόνο σημαντικό περιεχόμενο αλλά και ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα., διότι αποτελεί τη πρώτη από κοινού προσπάθεια και  διεκδίκηση των τεσσάρων Επιμελητηρίων που προχώρησαν στη μεταξύ τους αδελφοποίηση στα πλαίσια της γιορτής των  100 χρόνων του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας- Ιθάκης το Δεκέμβριο του 2019.

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer