Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα εισηγείται η Επιτροπή λοιμωξιολόγων
Κοινωνία
12/03/2021 | 15:49

Με τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων να μην πέφτει, προβληματίζει την επιτροπή των ειδικών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εισηγούνται το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα έως τα τέλη Μαρτίου και παράταση του lockdown.

Συγκεκριμένα, φέρεται να εισηγούνται ότι να ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, ακόμη και στις περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού και ιδιαιτέρως των μεταλλάξεων του, οι οποίες φέρεται να πλήττουν ιδιαιτέρως άτομα νεότερης ηλικίας.

Η Επιτροπή συστήνει να εφαρμοστεί πανελλαδικά η μέθοδος της τηλε-εκπαίδευσης των μαθητών.

Επίσης, στο τραπέζι τέθηκε και το ζήτημα της σταδιακής επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί φέρονται να εισηγούνται την επαναλειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away, δηλαδή την παραγγελία μέσω ίντερνετ ή τηλεφωνικά και την παραλαβή του προϊόντος έξω από το κατάστημα με ραντεβού.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίασή της εισηγήθηκε επίσης βαθύ κόκκινο, με το αυστηρό lockdown που αυτό συνεπάγεται, για τις Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης για τους δήμους Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia