ΚΚΕ Κεφαλονιάς: Στάλθηκε ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι παραλίες πρέπει να αξιοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών του λαού
Πολιτική
05/08/2021 | 11:28

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον αποκλεισμό της παραλίας «Κορώνι», κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Παρά τους προπηλακισμούς και τους τραμπουκισμούς που ασκήθηκαν από αυτούς που εμπόδιζαν την κινητοποίηση σε κατοίκους της περιοχής και στελέχη του ΚΚΕ, στάλθηκε ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι παραλίες, γενικότερα ο φυσικός πλούτος, πρέπει να αξιοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών του λαού και όχι για τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ, με σχετική ερώτηση που έχει κάνει, έχει φέρει στη Βουλή το ζήτημα του αποκλεισμού της παραλίας του Κορωνίου για τους κατοίκους της περιοχής, και συνολικότερα για τα λαϊκά στρώματα της Κεφαλονιάς, επίσης έχει φέρει επανειλημμένως το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων και στο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου. Ο αποκλεισμός της παραλίας του Κορωνίου  είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της πολιτικής της “πράσινης – βιώσιμης” ανάπτυξης. Εντάσσουν τις παραλίες, τις βουνοκορφές, τα δάση, στο σχεδιασμό για την εξυπηρέτηση των επενδύσεων των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ, την πράσινη ενέργεια, σχεδιασμός που τα αποτελέσματα του τα έχουν βιώσει τα λαϊκά στρώματα και με τις περσινές πλημμύρες από τον «Ιανό», από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή των Πρόννων, αλλά και από το κλείσιμο άλλων περιοχών στο νησί μας, όπως στην παραλία του Αθέρα που με τη μαζική κινητοποίηση του λαού αποτράπηκε.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της Περιφερειακής αρχής, των δημοτικών αρχών αλλά και των παρατάξεων που στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ γιατί προωθούν πιστά την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων που φέρνουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Επίσης, η Δημοτική αρχή του δήμου Αργοστολίου, μετά από ένα σχεδόν χρόνο, με διάφορα προσχήματα  δεν έχει υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου που πάρθηκε μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής που στήριξε η Λαϊκή Συσπείρωση και απαιτούσε το άμεσο άνοιγμα του δρόμου.

Είναι ανάγκη να οργανωθεί και να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε αυτήν την πολιτική, στους  σχεδιασμούς  της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της αστικής διαχείρισης, της περιφερειακής  και των δημοτικών αρχών, που θέλουν παραλίες, δάση, βουνά ενταγμένα στα επιχειρηματικά συμφέροντα, πράγμα που δε συμβιβάζεται με τις λαϊκές ανάγκες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ