Για την Κεφαλονιά
ΚΙΝΑΛ: Ερώτηση για την εκχώρηση 18 ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο
21/09/2018 | 16:42

Με μεγάλη έκπληξη και απορία παρακολουθούμε τα διάφορα δημοσιεύματα σε ένα θέατρο παραλόγου μεταξύ Κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, της βουλευτού και δύο υπουργείων, για το εάν παραχωρούνται και πως τα 18 ακίνητα της Κεφαλονιάς που αποτελούν μέρος της εκχώρησης 10.119 δημοσίων ακινήτων, με το ΦΕΚ 2320/Β’/19.6.2018 στην ΕΤΑΔ.

Η εκχώρηση των ακινήτων αυτών αφορά και είναι μέτρο της τέταρτης αξιολόγησης σαν προαπαιτούμενο για την επιτυχή έγκριση της.

Στα 18 δημόσια ακίνητα που αφορούν την Κεφαλονιά συμπεριλαμβάνονται κτίρια που είναι συνυφασμένα με την πολιτιστική και κοινωνική διαμόρφωση πολλών γενεών Κεφαλλονιτών και αποτελούν μέρος της ιστορίας του τόπου.

Στο « αλαλούμ» ποια είναι στην κυριότητα του στενού δημόσιου τομέα, των ΟΤΑ- των κρατικών επιχειρήσεων, κτλπ, ποια και πως μπορούν να μεταβιβαστούν; ποια αφορούν δημόσια περιουσία, αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλό; Ποια εξαιρούνται της μεταβίβασης;

Εμείς ανησυχώντας για την τύχη των ακινήτων αυτών καλούμε την βουλευτή, τον περιφερειάρχη , τον δήμαρχο να πάρουν υπεύθυνη και καθοριστική θέση για να αποτραπεί η πώληση των 18 ακινήτων αυτών.

Ως ΚΙΝΑΛ καλούμε όλους τους πολίτες της Κεφαλονιάς πέρα από πολιτικές παρατάξεις να σταθούν κάθετα αντίθετοι στην εκχώρηση των 18 ακινήτων στην ΕΤΑΔ που εν συνεχεία θα εκχωρηθούν για εκμετάλλευση σε ιδιώτες για 99 χρόνια, στερώντας χώρους πολιτισμού αναψυχής και πράσινου από τους πολίτες της Κεφαλονιάς. Παραθέτουμε τα 18 ακίνητα που είναι προς ιδιωτικοποίηση