Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Νεκτάριος
Κέρκυρα: Το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα προσκύνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες]
Εκκλησία
11/07/2020 | 16:37

Το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα προσκύνησε το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Ιουλίου 2020 ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στην Κέρκυρα.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος τέλεσε παράκληση ενώπιον του ιερού σκηνώματος.

Προσφωνώντας τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε την χαρά του που ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται την Κέρκυρα και τόνισε ότι η ιστορία του νησιού χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη των αγίων, από τους Αγίους Αποστόλους Ιάσονα και Σωσίπατρο και την αγία Κερκύρα, κόρη του βασιλιά Κερκυλίνου, ο οποίος δεν αποδέχτηκε την πίστη και οδήγησε την χριστιανή κόρη του στο μαρτύριο, ενώ ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι ένας άγιος παγκόσμιος, οικουμενικός, τον οποίο ευλαβούνται και οι ορθόδοξοι και οι ρωμαιοκαθολικοί.

Ο κ. Νεκτάριος είπε στον πρωθυπουργό ότι η δύναμη της πίστης και οι προσευχές των αγίων μας είναι πολύτιμο όπλο σε μια εποχή στην οποία οι περιστάσεις είναι δύσκολες, τόσο σε ό,τι αφορά στους εξ ανατολών κινδύνους και εχθρούς μας, όσο και στην κρίση την οποία διερχόμεθα.

Ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη να έχει υγεία και να μην αμελήσει την Εκκλησία. Υπάρχουν διακριτοί ρόλοι μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας, και αυτοί πρέπει να αναδεικνύονται και στην θεωρία, αλλά και στην πράξη.

Ο κ. Νεκτάριος κατέληξε λέγοντας ότι η Εκκλησία πάντοτε προσεύχεται και παρακαλεί τον Θεό ώστε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η ελληνική πολιτεία να έχουν την δύναμη του Θεού στον αγώνα τους να εκφράζουν και να διακονούν τον λαό μας.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κερκύρας για την υποδοχή και την αγάπη, εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην Κέρκυρα και στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος τον οποίο είχε επισκεφθεί και ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πριν γίνει πρωθυπουργός, τόνισε ότι η πίστη μας βοηθά πολύ και ότι με την συνεργασία και της Εκκλησίας θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να πάμε καλά.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας έδωσε στον κ. πρωθυπουργό ως δώρο μία αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ ο κ. πρωθυπουργός παρατήρησε την γλυκύτητα του προσώπου του Αγίου.

Μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν και ο γιος του, ενώ και οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που συνόδευαν τον πρωθυπουργό, προσκύνησαν το λείψανο του Αγίου.

mhtsotakis kerkira 2

mhtsotakis kerkira 2

mhtsotakis kerkira 2

mhtsotakis kerkira 2

Πηγή: romfea.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer