Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή
Κέρκυρα: Θρίλερ με 53χρονο -Πέθανε από κορωνοϊό;
Κοινωνία
26/04/2020 | 12:34

 

Σοκ στην Κέρκυρα έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος ενός 53χρονου άνδρα τη Δευτέρα του Πάσχα (20.04.2020). Κι αυτό επειδή θεωρήθηκε ύποπτος για κορονοϊό και όντως η νεκροψία – νεκροτομή έδειξε ως αιτία θανάτου τον κορωνοϊό.

Ο θάνατος του 53χρονου έβαλε σε υποψία τις αστυνομικές αρχές στην Κέρκυρα και ζήτησαν να διεξαχθεί νεκροψία – νεκροτομή για να διαγνωστεί η αιτία του χαμού του άτυχου άνδρα.

Και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής της Κέρκυρας, Γιάννης Αϊβατίδης, στην τηλεόραση του Start, η αιτία θανάτου ήταν ο Covid – 19. Μάλιστα, μιλώντας στο Start Tv, ο κ. Αϊβατίδης αναφέρθηκε σε όλο το χρονικό.

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι η νεκροψία – νεκροτομή, του ζητήθηκε από την αστυνομία, και σύμφωνα με τη διάγνωσή του, ο θάνατος του 53χρονου προήλθε από ιογενή πνευμονία (με ευρήματα που σχετίζονται με τον covid – 19), ενώ, ο εκλιπών είχε και υποκείμενα νοσήματα.

Αφενός είχε ισχαιμική καρδιοπάθεια (σ.σ. είχε υποστεί έμφραγμα) και αφετέρου υψηλά επίπεδα φερριτίνης, που όπως εξήγησε ο κ. Αϊβατίδης, πρόσφατη ιατρική έρευνα από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας έκανε λόγο για ένα βιοχημικό δείκτη, ο οποίος δημιουργεί μεγάλη θνησιμότητα σε όσους τον έχουν μαζί με τον κορονοϊό.

Με βάση αυτή τη διάγνωση, αλλά και το γεγονός ότι ο 53χρονος είχε εμφανίσει ρίγη, του έκανε τεστ αντισωμάτων που τα παρέλαβε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, το οποίο βγήκε θετικό στον κορονοϊό, με τον ιατροδικαστή να υπογραμμίζει ότι το εν λόγω τεστ είναι από τα πιο αξιόπιστα.

Τέλος, ο επιστήμονας είπε πως έχει ενημερώσει τόσο τις αρμόδιες αρχές, όσο και την οικογένεια του άτυχου ασθενή.

Πηγή: corfupress.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer