Κέρκυρα: Ξεκινά η επένδυση για το νέο 5άστερο Dreams Corcyra
Τουρισμός
19/10/2021 | 12:44

Ξεκινά η μεγάλη τουριστική επένδυση στο ξενοδοχείο Corcyra Beach στην Κέρκυρα που θα αναβαθμιστεί σε 5άστερο με την ονομασία Dreams Corcyra.

Ήδη προεγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για τις εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισής του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 327 δωματίων και 711 κλινών, στα Γουβιά, βόρεια της πόλης της Κέρκυρας.

Το ξενοδοχείο ανήκει στην Hotel Investment Partners (HIP), που το αγόρασε το καλοκαίρι του 2019 από τον όμιλο Louis Hotels, μαζί με ακόμη τέσσερα ξενοδοχεία, σε μια κίνηση που τάραξε τα νερά του εγχώριου τουριστικού real estate.

Στο τέλος του 2020, τη διαχείριση τριών από αυτά ανέλαβε η γνωστή διεθνής εταιρεία Apple Leisure Group (ALG), η οποία όμως πρόσφατα εξαγοράσθηκε από την Hyatt.

Το ξενοδοχείο (4 αστέρων αυτή τη στιγμή) Corcyra Beach ανήκει στα τρία ξενοδοχεία που θα περάσουν με τη σειρά τους πλέον στην Hyatt.

Το πλάνο περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου και το άνοιγμά του -άνευ απροόπτου- την επόμενη τουριστική σεζόν (του 2022) υπό τη νέα διεύθυνση και το νέο όνομα Dreams Corcyra.

Την αρχιτεκτονική μελέτη έχει αναλάβει το γνωστό γραφείο Block722.

Τα 3 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα που περνάνε στην Hyatt
Τα τρία νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, που θα περάσουν στην Hyatt θα διευθύνονται από την AMResorts, την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών brand της ALG και βρίσκονται σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαθέτουν συνολικά 845 δωμάτια και θα λειτουργούν υπό την επωνυμία Dreams Resorts & Spas στην Κρήτη και την Κέρκυρα και υπό την επωνυμία Alua Hotels & Resorts στη Ζάκυνθο.

Το νέο πέντε αστέρων ξενοδοχείο της εταιρείας στην Κρήτη, θα ονομάζεται Dreams Crete και θα διαθέτει 357 δωμάτια και βρίσκεται στην παραλία του Μάλεμε.

Τέλος, εκείνο στη Ζάκυνθο, θα ονομάζεται Alua Soul Plagos Beach, θα ανήκει στην κατηγορία τεσσάρων αστέρων και θα διαθέτει 161 δωμάτια.

Τα τρία αυτά ξενοδοχεία αναμένεται να λειτουργήσουν με το νέο τους όνομα μετά από το πέρας των ανακαινίσεων που έχουν προγραμματιστεί, δηλαδή την επόμενη τουριστική σεζόν του 2022. Ωστόσο, ενδεχομένως το deal με την Hyatt να αλλάξει τα δεδομένα αυτά.

Πηγή:bizness.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ