Κέρκυρα: Αισιοδοξία για καλύτερη τουριστική κίνηση το Πάσχα σε σχέση με πέρυσι
Τουρισμός
24/03/2023 | 21:25

Αισιόδοξοι ότι η τουριστική κίνηση το φετινό Πάσχα θα ξεπεράσει τη περσινή πολύ καλή αντίστοιχη περίοδο, είναι οι τουριστικοί παράγοντες της Κέρκυρας.

Ήδη οι προκρατήσεις κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια επικρατεί η τάση, για κλείσιμο δωματίων και καταλυμάτων πιο κοντά στις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, από ό,τι τις προηγούμενες δεκαετίες.

Τουριστικοί πράκτορες έκαναν λόγο για αύξηση των οργανωμένων εκδρομών τόσο από την Αθήνα, όσο και από τη Θεσσαλονίκη, με τους συναδέλφους τους να μιλάνε για μεγάλη ζήτηση.

Πάντως, αν και ο κόσμος που επιλέγει να περάσει τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στο νησί των Φαιάκων είναι όλο και πιο πολύς, έχουν μειωθεί οι ημέρες διαμονή, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών προγραμματίζει μικρότερες αποδράσεις, από τη Μεγάλη Πέμπτη ή τη Μεγάλη Παρασκευή με αναχώρηση όχι πιο αργά από τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα.

Αρκετά ξενοδοχεία που βρίσκονται μακρυά από την πόλη της Κέρκυρας δεν θα ανοίξουν, καθώς το Πάσχα φέτος πέφτει σχετικά νωρίς και η τουριστική σαιζόν για τις επιχειρήσεις αυτές θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου.

Η συμβουλή που δίνουν πράκτορες και ξενοδόχοι σε όσους σκέπτονται να περάσουν τις άγιες ημέρες ζώντας από κοντά τα μοναδικά έθιμα του νησιού, είναι να κλείσουν το κατάλυμά τους όσο πιο νωρίς γίνεται. Έτσι, θα πετύχουν καλύτερες τιμές, αλλά και θα μπορέσουν να βρουν τα κατάλληλα δωμάτια στην κοντινότερη απόσταση.

Πάντως, όσον αφορά τη μεταφορά, με όποιο τρόπο και αν επιλέξετε να έρθετε στην Κέρκυρα, τόσο οι αεροπορικές εταιρίες όσο και το ΚΤΕΛ και τα φέρυ μποτ θα πυκνώσουν τα δρομολόγια ανάλογα με τη ζήτηση ούτως ώστε να μην υπάρξει έλλειψη θέσεων.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer