Στην 27η Διεθνή Έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας «DETROP boutique 2018» που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, από τις 24 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, συμμετείχε, με δικό της περίπτερο, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η παρουσίαση των εκλεκτών τοπικών προϊόντων των νησιών του Ιονίου, μεταξύ αυτών, το λάδι, το κρασί, αλλά και η διάσημη σταφίδα Ζακύνθου, έλαβαν στην έκθεση, ιδιαίτερες αξιώσεις και κίνησαν το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών .
Να σημειωθεί ότι η Detrop Boutique είναι μια εξειδικευμένη έκθεση τροφίμων και ποτών, η οποία παρουσιάζει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα που παράγονται στην Ελλάδα, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής.
Στην Έκθεση φιλοξενήθηκαν 190 εμπορικοί επισκέπτες από 27 χώρες, γεγονός που καταδεικνύει τις προοπτικές που ανοίγονται για τους παραγωγούς που συμμετέχουν, ενώ όπως δήλωσε σχετικά με την συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην έκθεση, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Γιάννης Φοντάνας , «η κάθε συμμετοχή της ΠΙΝ, στις διεθνείς εκθέσεις Τροφίμων και Γαστρονομίας, ενισχύει τον πρωτογενή μας τομέα, αναδεικνύει τα εξαιρετικά προϊόντα μας, ενώ δημιουργεί εμπορική δραστηριότητα σε νέες αγορές στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό».
Η συμμετοχή της ΠΙΝ στην 27η έκθεση Detrop, έδωσε και φέτος την ευκαιρία στους παραγωγούς που συμμετείχαν, από κάθε Περιφερειακή Ενότητα του Ιονίου, να έρθουν σε επαφή με καινούργιους εμπορικούς εκπροσώπους του εξωτερικού, με σκοπό την εξαγωγική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα τους έδωσε την δυνατότητα να αναπτύξουν νέες συνεργασίες για την προώθηση των προϊόντων στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός που αποτελεί και πρωταρχικό σκοπό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.