"Μέσα από την παράδοση δένουνε τη φιλία"
Κεφαλονιτικοθιακό και Κρητικό Αντάμωμα Νεολαίας Αδελφότητας Κεφαλλήνων Πειραιά [εικόνες]
Πολιτισμός
22/06/2018 | 16:26

«Ιθάκη, Κρήτη & Κεφαλονιά
τρεις τόποι, μιαν αξία
& μέσα από την παράδοση
δένουνε τη φιλία»

Με ετούτη τη ρίμα κατά νου, έμπνευση του  Χρήστου Πολάκη, μέλος της νεολαίας της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», & ένα σύντομο αφιέρωμα με τη βοήθεια του μέλους της νεολαίας μας Άγγελου Σκλαβουνάκη, για όλα εκείνα  τα στοιχεία που μας ενώνουν στο βάθος των χρόνων,  ανταμώσαμε μέσω των Συλλόγων μας , Κεφαλλονίτες & Ιθακήσιοι με τους  Κρήτες.

Κυριακή μεσημέρι, 10ης του Ιούνη, και ο 4ος όροφος του πολιτιστικού κέντρου της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά εγέμισε χαμόγελα & νιάτα των όμορφων νησιών μας.

Τα καλούδια, που εμαγείρεψαν όσοι ήρθανε στο γλέντι μας (τους ευχαριστούμε από καρδιάς!), επήρανε καμαρωτά τη θέση τους, έτοιμα να μαρτυρήσουν  την περήφανη καταγωγή τους: παραδοσιακή ριγανάδα, αλιάδα, κρεατόπιτα και άλλα πολλά , ξεροτήγανα για γλύκισμα, γιαούρτι ντόπιο & μάντολες μας συνόδευσαν μαζί με τη ρομπόλα & τη ρακή έως αργά το απόγευμα!

Και οι χοροί δεν εθέλανε να σταματήσουν : μέρμηγκας & συρτός, ρόιδο & μαλεβιζιώτης, μπάλος & πεντοζάλι… στου χορού τα βήματα, όλοι εγίναμε ένα!

Μα και το τραγούδι δεν έλειψε! Καντάδες από τη Μαντολινάτα μας με τους δασκάλους μας, κ.Ματούλα Φιοράτου & κ.Σταύρο Ντίνα να μας συντονίζουν στο μαντολίνο παρέα με τους αγαπημένους αδελφούς Γρηγοράτους Σπύρο & Νίκο, & την κιθάρα,  & τον ταλαντούχο Σταύρο Νιφοράτο, στο τραγούδι. Κρητικές Μαντινάδες & Ρίμες, από την άλλη, από τους νέους Κρήτες με την αντιπρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά  κ. Μαρία Ντουντουνάκη να τραγουδά στίχους από τον «Ερωτόκριτο» & να μας συγκινεί όλους.

Στο τέλος ανταλλάξαμε παραδοσιακά προϊόντα των νησιών μας & δώσαμε την υπόσχεση να ανταμώσουμε σύντομα!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τη νεολαία της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά η «ΟΜΟΝΟΙΑ» που ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμά μας, τους Προέδρους των Συλλόγων μας κ.Μαριολένη Νεοφύτου (ΑΚΙΠ) και κ. Θεόδωρο Τσόντο (ΑΚΠΟ) για την παρουσία τους & ενθάρρυνση της συνάντησης ετούτης καθώς & της  συνεργασίας των νέων των συλλόγων μας, την κ. Αναστασία Σαμόλη από τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών & Ιθακησίων Καλλιθέας, όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας & της Νεολαίας μας που βοήθησαν με χαμόγελο.

Και εις άλλα με Υγεία!

Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά,
αντιπρόεδρος & υπεύθυνη νεολαίας Αδελφότητας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia