Κεφαλονίτικες υποκλοπές: Ο Μιχαλάτος, η άσφαλτος,  η πρωτιά  Φαραντούρη και ο …συγκυβερνήτης
Πολιτική
22/03/2023 | 11:01

Ο κ. Αλέξανδρος Πεφάνης αυτοκινητιστής υπέβαλε δημοσίως ένα ερώτημα στο δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο “Διαβάζω στα sites για την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης  στην  οδό Δεβοσέτου. Το κομμάτι απ την αρχή της καθόδου (Σουηδίας και Δεβοσέτου) μεχρι το ύψος της οδού  Αλιβιζάτου, για ποιό λόγο δεν έχει ασφαλτοστρωθεί;

——-

  Ξέμεινε από άσφαλτο  κύριε μου. Τι να  κάνει κι ο δήμαρχος ;  Κι άλλη  απ απευθείας  ανάθεση,  για να φωνάζει ο Ανουσάκης;  Σε σένα όμως, θα  πω την αλήθεια. Δεν  είχαν προγραμματίσει ασφαλτόστρωση για το πάνω κομμάτι. Γιατί; Ααα δεν μπορώ να έχω και όλες τις απαντήσεις. “Φωτεινός παντογνώστης”  είμαι;

——-

 Μπαίνουμε στην περίοδο των “μπαλωμάτων”. Μια τρύπα εδώ, ένα μέτρο πεζοδρόμιο εκεί, ένα καθάρισμα σε χορταριασμένους δρόμους, δυο τρεις πρόχειρες ασφαλτοστρώσεις, κάτι  μπουλντόζες να φαίνονται πιο πέρα και τελειώσαμε . Πάμε για εκλογές. Τοπική Αυτοδιοίκηση 2023. Χώρα: Ελλάδα.

——–

 Σας λέω, τα πιο καλά, τα έχουν οι  δημοτικές εκλογές, θα πέσουμε  κάτω από το γέλιο και το κλάμα με τις αποκαλύψεις που θα γίνουν. Στην ώρα τους. Μολις  τελειώσουν οι βουλευτικές. Δεν θα τους προλαβαίνουμε.

—–

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας . Όπως ήρθαν τα πράγματα, η αυτοδυναμία απομακρύνεται ταχύτατα και ανοίγει το δρόμο  για κυβέρνηση συνεργασίας. Με βάση τα σημερινά δημοσκοπικά  δεδομένα, η μόνη λύση που πιθανόν να  προκύψει,  στις δεύτερες εκλογές,  είναι κυβέρνηση του πρώτου κόμματος  με το τρίτο.  Ποιό  θα είναι πρώτο κόμμα;  Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ποιο θα είναι τρίτο; Επίσης.

————

  Ο Λευτέρης  Κρητικός ή κάποιος απο την αξιόλογη τριάδα των υποψηφίων,  είναι πολύ δύσκολο να  εκλεγεί βουλευτής,   αλλά το κόμμα του μπορεί να  γίνει συγκυβερνήτης,  με ότι σημαίνει αυτό.  Μια απλή υπόθεση εργασίας  έκανα, προς γνώση, σκέψη και συζήτηση…

———-

   Άκουσα στο “Ιόνιαν Galaxy” τον Γεράσιμο  Σιμωτά , κουμπάρο του δημάρχου που μαζί με τον Σταύρο Σπαθή, έκαναν αγώνα να διοριστεί διευθυντής στη ΔΕΥΑΚ.  Αμφισβήτησε  ευθέως την πολιτική του Καππάτου – παρ ότι άνθρωπος του Μιχαλάτου – λέγοντας  πως,  βλέπει πολλές φωτογραφίες και ακούει πολλά λόγια, πλην όμως περιμένει να γίνουν πράξη.

 

 ——-

Αν οι κουμπάροι, οι βολεμένοι, οι ευνοούμενοι και διορισμένοι από το δήμαρχο αμφισβητούν δημόσια  τον Καππάτο, σημαίνει πως ή ο Μιχαλάτος δεν μπορεί να τους ελέγξει  ή η περιλάλητη βοήθεια του στον βουλευτή,   είναι σαν την βοήθεια από τον Υψιστο…   Παρακαλάμε  αλλά  δεν έρχεται.

———–

 

Στα κεντρικά της ΝΔ κλήθηκαν οι πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών, μεταξύ αυτών και η δική μας η Γιάννα Κουλουμπή, σε σύσκεψη με τους  Στέλιο Κονταδάκη διευθυντή του Πολιτικού Γραγείου του πρωθυπουργού,  Παύλο Μαρινάκη Γ. Γραμματέα του κόμματος  και Γιάννη Σμυρλή γενικό διευθυντή της ΝΔ.   Εεε ξέρετε τώρα, δόθηκαν οδηγίες για περιοδείες στα χωριά και τις πόλεις και μαθήματα τι θα λένε και  πως να αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

——

   Το ενδιαφέρον για την Κεφαλονιά, απ οτι έμαθα, είναι πως θα  έρθει στο νησί μας  ο κ. Κονταδάκης, του Μαξίμου  βεβαίως, βεβαίως. Θέλει να  δει απο κοντά πως πάνε τα πράγματα, να πάρει μια ιδέα ο άνθρωπος αν κερδίζεται η μονοεδρική για τη ΝΔ  ή την αποχαιρετούν.

 ———

Επι τη ευκαιρία να σημειώσω,  πως η Κεφαλονιά είναι μια από τις δέκα εκλογικές περιφέρειες που δεν έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Πάντα τελευταίους μας αφήνουν. Οι πληροφορίες μου,  λένε πως το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Αν θα κρύβει εκπλήξεις πραγματικά δεν το ξέρω, αν και η εκλογική μας περιφέρεια , οτι κι  αν  πεις, μια μικρή παράδοση σ αυτά, την έχει….

——–

Θα συμφωνήσω κατά τι,  με τον  Νικόλα Φαραντούρη που σε μια συνέντευξη του, αναφερόμενος στην κυβέρνηση,   είπε  “αρκετά πια με τη συγνώμη … δεν πείθει”.  

    Είναι όντως κουραστικές οι πολλές συγνώμες, αλλά η καμία είναι η χειρότερη γιατι  δείχνει φόβο .

    Το να ζητάς συγνώμη είναι δείγμα  ανθρώπου που ξεπερνά τον εγωισμό του για να αποδεχτεί ένα λάθος του.

    Το να την αποφεύγεις , σύμφωνα με την ψυχολογία, θέλεις να  προστατεύσεις το “εγώ” σου καθώς θεωρείς  την παραδοχή του λάθους σου εξαιρετικά απειλητική ενέργεια για την ταυτότητα σου  και την αυτοεκτίμησή σου..

     ————

 

   Και τη λέξη ΄”συγνώμη” δεν έχει μπει ακόμα στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν την ακούσαμε από τον Αλέξη όταν κυβερνούσε, ούτε απο τη Δούρου που της “έκατσαν δυο στραβές στη βάρδια της” με 130 νεκρούς συνολικά και τώρα είναι ξανά υποψήφια  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντι να πάει σπίτι της.

“Η συγνώμη, μοιάζει να είναι η δυσκολότερη λέξη” τραγουδούσε κάποτε ο Έλτον Τζον.

—————-

 Μ άρεσε και το …έκλεψα απο το Protagon.   “Πολάκης,  ο  σταυραετός που έγινε μπαλαρίνα” … Τέτοια κωλοτούμπα, συγγνώμη “πιρουέτα” ,  από την εποχή του …ηρωικού δημοψηφίσματος είχαμε να δούμε.

   Επέστρεψε  ως η  “μετανοούσα Μαγδαληνή” του ΣΥΡΙΖΑ.

——–

 Πιο κέντρο και κουραφέξαλα , με Πολάκη και ξερό ψωμί στις εκλογές,  ο Αλέξης .  Επ αυτού μήπως θέλουν να σχολιάσουν κάτι οι εγχώριοι  υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, που ομνύουν στη συναίνεση, την ηπιότητα και το κέντρο;  Αα μπα.

 

———-

Στασίδι στα κανάλια, έχει πιάσει   ο Νικόλας Φαραντούρης παίρνοντας επάξια το τίτλο του πρωταθλητή στις εμφανίσεις  μεταξύ των υποψηφίων. Δεύτερος έρχεται ο Ναπολέοντας Μαραβέγιας  και τρίτος  ο …Κανένας.

——

 Ο νυν βουλευτής και υποψήφιος Παναγής Καππάτος  έχει “τσακωθεί” με τα μέσα ενημέρωσης  ντόπια και αθηναϊκά.  Τρέχει  μόνος του σε άλλους … διαγωνισμούς. Νερό στο Πυργί, νερό στη Σάμη, γιατροί  στο νοσοκομείο, λεφτά στούς δήμους. Να γιατι γίνονται εκλογές, για να κουνηθεί απο τη θέση του,  ο Παναγής .-

 Ο υποκλοπέας σας…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer