Σπουδαίο έργο: Συνεχίζεται η υλοποίηση του έργου DIGIFLORA στην Κεφαλονιά [εικόνες]
Οικολογία
14/05/2023 | 17:32

Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για την ανάδειξη της χλωρίδας των Ιονίων Νήσων – DIGIFLORA

Συνεχίζεται η υλοποίηση του έργου DIGIFLORA

Η ομάδα έργου της Πράξης «Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για την ανάδειξη της χλωρίδας των Ιονίων Νήσων – DIGIFLORA» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και υλοποιείται με ίδια μέσα από τον Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι συνεχίζονται οι εργασίες υλοποίησής του.

Το έργο αφορά σε μια καινοτόμο προσπάθεια προβολής και ενημέρωσης περί της πλούσιας χλωρίδας των Ιονίων Νήσων και των εθνοβοτανικών της χαρακτηριστικών μέσω της χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών αιχμής. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει μια ψηφιακή εφαρμογή/πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) και επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) που θα επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν τη χλωρίδα και τους βιοτόπους των νησιών του Ιονίου πριν τα επισκεφτούν αλλά και κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε αυτά.

Προβάλλοντας βιοτόπους υψηλής αισθητικής και οικολογικής αξίας πέρα από τις ήδη γνωστές παραλίες και αξιοθέατα του Ιονίου, το DIGIFLORA ελπίζει να δημιουργήσει συνθήκες που θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της τουριστικής οικονομίας.

Αυτές τις ημέρες, οι επιστήμονες της ομάδας του έργου βρίσκονται στο πεδίο και συλλέγουν τις απαραίτητες πληροφορίες. Καταβάλλεται προσπάθεια εντός των επόμενων μηνών η εφαρμογή DIGIFLORA να είναι στα χέρια των τελικών χρηστών.

Στιγμιότυπα από την καταγραφή χλωρίδας:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer