Κεφαλονιά: Ο πιο βροχερός Ιανουάριος της τελευταίας δεκαετίας
Ο Καιρός στη Κεφαλονιά
01/02/2023 | 10:35

Ένας άκρως βροχερός μήνας ήταν ο Ιανουάριος που πέρασε δίνοντας αρκετές κακοκαιρίες που άφησαν μεγάλα ύψη βροχής ενώ είχαμε και τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα στον Αίνο.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του σταθμού μας το φετινό Ιανουάριο σημειώθηκαν 239,3mm βροχής που αντιστοιχούν σε 239,3 τόνους νερού ανά στρέμμα ένα πραγματικό εντυπωσιακό νούμερο..!!!
Το συγκεκριμένο ύψος βροχόπτωσης αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας για το μήνα αυτό με το προηγούμενο να έχει καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2017 με 228,5mm βροχής.

Από τις 31 ημέρες του μήνα είχαμε βροχόπτωση τις 20 ημέρες με τα περισσότερα φαινόμενα να εκδηλώνονται το διάστημα 20-27 Ιανουαρίου.
Από πλευράς θερμοκρασίας η μέση τιμή κυμάνθηκε φέτος στους 11,6 βαθμούς Κελσίου που αποτελεί την 3η υψηλότερη της τελευταίας δεκαετίας.
Η υψηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ήταν 17,7 βαθμοί Κελσίου στις 7 Ιανουαρίου και η χαμηλότερη καταγράφηκε στις 27 Ιανουαρίου και ήταν 5,7 βαθμοί Κελσίου.
Τέλος οι άνεμοι έπνεαν κυρίως από βορειοανατολικές διευθύνσεις με μέγιστη ριπή στα 61,2 Km/hr(26 Ιανουαρίου) που αντιστοιχεί σε 8 μποφόρ.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η παραπάνω ανάλυση προκύπτει από τα στοιχεία του σταθμού μας που βρίσκεται στα Φαρακλάτα και δεν αφορά το σύνολο του νησιού όπου από περιοχή σε περιοχή έχουμε άλλα δεδομένα με θετικές ή αρνητικές αποκλίσεις σε σύγκριση με τις δικές μας καταγραφές.
Μάλιστα σε άλλα τμήματα η βροχόπτωση κυμάνθηκε σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα αποδεικνύοντας ότι μιλάμε για τον πιο βροχερό Ιανουάριο των τελευταίων ετών.

Για να δούμε τις μας επιφυλάσσει ο Φεβρουάριος….

Kefalonia Weather

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer