ΚΕΔΗΚΕ: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Πολιτισμός
21/12/2019 | 11:00

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Χριστούγεννα 2019 – Πρωτοχρονιά 2020

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 8.30μμ, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Κεφαλληνίας «Απόστολος Παύλος», ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ της Παιδικής και της Ανδρικής Χορωδίας της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Διεύθυνση Χορωδιών Άγγελος Μουρελάτος Ελάτε να τραγουδήσουμε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο και να μπούμε στο πνεύμα και στο νόημα των Χριστουγέννων!

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Δεκεμβρίου 2019

⍟ Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου ΄΄Αντώνης Τρίτσης΄΄ 7ο Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης «Φώτης Τσιλιμιδός» από τις 2.00μμ, για αθλητές όλων των ηλικιών. Στην Είσοδο ελεύθερη συνεισφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου & το Φιλόπτωχο ταμείο Ι.Μ Κεφ/νίας. Συνδιοργάνωση Κεφαλληνιακός Α.Ο. 2013 & Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 και ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» Θεατρική παράσταση από το West End. nt LIVE Carlo Goldoni “ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ” Με ελληνικούς υπότιτλους. Μια από τις πιο κεφάτες παραγωγές στην ιστορία του National Theatre. Η σπαρταριστή σύγχρονη κωμωδία βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Κάρλο Γκολντόνι, με πρωταγωνιστή τον απολαυστικό James Corden. Η σκηνοθεσία είναι του ευρηματικού Nicholas Hytner, καλλιτεχνικού διευθυντή του National Theatre. ΣΑΒΒΑΤΟ 21/12 στις 8.30μμ και ΚΥΡΙΑΚΗ 22 /12 στις 6.00μμ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 και ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου « Ο Κέφαλος » Αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου 22ο Ατομικό πρωτάθλημα Σκάκι «Κεφαλονιά 2019». Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Σύλλογο, συνδιοργανώνουν το Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Δεκεμβρίου 2019 ώρα: 8.00μμ. στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ των Τμημάτων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, της Χορωδίας & Μαντολινάτας Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Καλογηρά και της Φιλαρμονικής Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Γρηγόρη Βαγγελάτου. Είσοδος Ελεύθερη.

ΤΡΙΤΗ 24 Δεκεμβρίου 2019

⍟ ώρα 12.00μ στην πλατεία Καμπάνας. Οι Singapore Strings σμίγουν διαφορά είδη μουσικής αντλώντας υλικό κυρίως από κουλτούρες Latin, Fuk, Disco and Swing. Visit www.singaporestrings.com for more information. Συνδιοργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

⍟ Η Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης», υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Γεράσιμου Γεωργόπουλου το πρωί, παιανίζει τα παραδοσιακά Κάλαντα και άλλες μελωδίες στην Έρυσσο.

⍟ Το απόγευμα η Φιλαρμονική Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Περλικίδη θα περιδιαβεί το Λιθόστρωτο, παιανίζοντας τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και άλλες μελωδίες των ημερών.

⍟ ώρα 8.30μμ Η Γυναικεία Χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. υπό την δ/νση της μαέστρου Σταυρούλας Πολλάτου θα κάνει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της, στην Καθολική Εκκλησία. Επίσης θα συμμετέχει μικρό τμήμα της Χορωδίας Λειβαθούς της ΚΕΔΗΚΕ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Καλογηρά.

ΠΕΜΠΤΗ 26 Δεκεμβρίου 2019 ώρα: 8.00μμ. Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». Η ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ πολιτισμός, διοργανώνει Συναυλία με τους ΝΙΚΟ ΖΙΩΓΑΛΑ & ΜΑΝΟ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗ. Μια συνάντηση εξαίρετων τραγουδοποιών σε μια μουσική παράσταση που περιέχει τραγούδια από τη δική τους δισκογραφία, αλλά και από την ελληνική παράδοση. Τιμή εισιτηρίων : προπώληση 13€, στο ταμείο 15€.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ 27-28 -29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» ώρα 5.00- 8.00μμ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. ανοίγει το Εργαστήρι του Αη Βασίλη στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου και υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους για να περάσουν όμορφες στιγμές, με πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες και να ζήσουν τη ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 27-28 & 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοτικό Θέατρο «ο Κέφαλος», στον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ προβάλλεται η ταινία κινουμένων σχεδίων «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΤΑΜΣ».

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 6.30μμ, στο κτήριο του ΚΑΠΗ στον Καραβάδο, Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ για μικρούς και μεγάλους. Συνδιοργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ & Τ.Κ. Καραβάδου.

ΟΜΑΛΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 Δεκεμβρίου 2019 ώρα : 8.00μμ, Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας & Μαντολινάτας Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Βασίλη Καλογηρά.

 ΤΡΙΤΗ 31 Δεκεμβρίου 2019 Παραμονή Πρωτοχρονιάς 

Εορταστική διάθεση από το πρωί στο Λιθόστρωτο και στις πλατείες του Αργοστολίου με happenings & ζωντανή μουσική σε συνεργασία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. με το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης. Στο Λιθόστρωτο Αργοστολίου, με το «Κατάβρεγμα» συνεχίζουμε το Έθιμο της Τελευταίας Ημέρας του Χρόνου, ξεκινώντας από νωρίς το απόγευμα. Φιλαρμονικές & παρέες με κάλαντα και καντάδες και άλλες μελωδίες θα αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον χρόνο που φεύγει.

⍟ ώρα: 6.30μμ, Περατζάδα της Ανδρικής και της Παιδικής Χορωδίας της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Μουρελάτου. Σκορπούν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και Κάλαντα πλατεία και στο Λιθόστρωτο.

⍟ Η Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης» της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., υπό την δ/νση του αρχιμουσικού Γεράσιμου Γεωργόπουλου από τις 9.00πμ θα σκορπίσει χαρούμενες εορταστικές μελωδίες & κάλαντα στην περιοχή της Πυλάρου.

⍟ Το απόγευμα από τις 7.00μμ η Φιλαρμονική Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ «Διονύσιος Λαυράγκας» σε μουσική περατζάδα στην πλατεία Καμπάνας & στο Λιθόστρωτο σκορπώντας μελωδικούς ήχους & κάλαντα στην γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης. ΤΕΤΑΡΤΗ 1η Ιανουαρίου 2020 Πρωτοχρονιά

⍟ Το πρωί η Φιλαρμονική Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. ΄΄Διονύσιος Λαυράγκας΄΄ όπως κάθε χρόνο, καλωσορίζοντας τον Καινούργιο Χρόνο θα περιδιαβεί στο Αργοστόλι παιανίζοντας τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα και άλλες μελωδίες.

⍟ ώρα 9.00πμ Η Φιλαρμονική Λειβαθούς «Χαρίλαος Χωραφάς», υπό την δ/νση του αρχιμουσικού Γρηγόρη Βαγγελάτου θα σκορπίσει χαρούμενες εορταστικές μελωδίες & κάλαντα στην περιοχή της Λειβαθούς.

⍟ ώρα 9.00πμ Η Φιλαρμονικής Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Θέμος Αμούργης», υπό την δ/νση του αρχιμουσικού Γεράσιμου Γεωργόπουλου θα περιδιαβεί στη Σάμη και στα χωριά της περιοχής, παιανίζοντας τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 3-4-5 Ιανουαρίου 2020

Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος».

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 Ιανουαρίου 2020 των Θεοφανείων

Την τελετή Αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους οι Φιλαρμονικές της Κοινωφελούς Επιχ/σης Δήμου Κεφαλλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.).

⍟ Στη Γέφυρα Αργοστολίου η Φιλαρμονική Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας»

⍟ Στη Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς στο Λιμάνι της Αγίας Πελαγίας στις 11.30πμ & στο Λιμάνι της Πεσσάδας στις 12.30μμ, η Φιλαρμονική Λειβαθούς «Χαρίλαος Χωραφάς».

⍟ Στη Δημοτική Ενότητα Σάμης στο Λιμάνι της Σάμης και στη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου στο Λιμάνι της Αγίας Ευφημίας, η Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer