Τι είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή
Κατσιβέλης: 1800 ευρώ για κάθε σχολική μονάδα δίνει το υπουργείο Παιδείας -Ζητάμε και δεν μας δίνουν!
Πολιτική
01/11/2018 | 13:36

Τοποθέτηση για τις καταλήψεις έκανε πριν από λίγο ραδιοφωνικά ο Αντιδήμαρχος Παλικής και Αντιπρόεδρος της Β’ βάθμιας σχολικής επιτροπής Γιώργος Κατσιβέλης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στον Σάκη Βούτο σχετικά με τα χρήματα που αποστέλλει το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της Κεφαλονιάς, ο κ. Κατσιβέλης ήταν αφοπλιστικός λέγοντας πως οι σχολικές επιτροπές καλούνται να διαχειριστούν μόλις 110.000 ευρώ για 60 σχολικές μονάδες στην Κεφαλονιά… Αυτό σημαίνει δηλαδή 1800 ευρώ και κάτι ψιλά!

Όπως τόνισε, ο Δήμος Κεφαλλονιάς φέτος διέθεσε 85.000 επιπλέον για τα σχολεία, ποσό πολύ μεγάλο με βάση τα οικονομικά δεδομένα του, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά συνέβαλε με το  80% του ποσού που δίνει το Υπουργείο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων. 

Επίσης, δήλωσε πως οι οχλήσεις προς το Υπουργείο είναι συνεχείς και σχολίασε με δεκτικό τρόπο πως σε επερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ για τις ανάγκες των σχολείων της Κεφαλονιάς, το Υπουργείο απάντησε αόριστα και “γκεμπελικά” πως ο Δήμος παίρνει ΣΑΤΑ ενός εκατομμυρίου ευρώ…

Τέλος, είπε πως οι μαθητές έχουν δίκαια αιτήματα και είναι διατεθειμένος να οργανώσουν από κοινού ακόμη και κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ