Κατέρρευσε τμήμα της αγιογράφησης της οροφής του Αγίου Παντελεήμονα στα Πουλάτα [εικόνες]
Εκκλησία
22/06/2022 | 08:00

Αντιμέτωπος με μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε εχθές ο εφημέριος των Πουλάτων, Πατέρας Σπυρίδωνας, καθώς διαπίστωσε ότι είχε καταρρεύσει μικρό τμήμα της αγιογράφησης της οροφής του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν ορατός ο οπλισμός της.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το σημείο που αναπαρίσταται η σταύρωση του Κυρίου μας, στο αριστερό τμήμα του Ναού, πίσω από το απορροφητικό μανουάλι.

Προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη ζημία στην οροφή και στην αγιογράφηση, αλλά και να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος, οι συγχωριανοί μας Βασίλης Τουλάτος του Γρηγορίου και Παντελής Τουλάτος του Νικολάου τοποθέτησαν εχθές το απόγευμα σκαλωσιές και τάβλες στο επίμαχο σημείο. Μάλιστα ο Πατέρας Σπυρίδωνας ευχαριστεί δημόσια τους δύο συγχωριανούς μας για την άμεση και κυρίως εθελοντική ανταπόκρισή τους.

Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, καθώς οι φθορές στα επιχρίσματα εντός και εκτός του Ναού, κυρίως λόγω υγρασίας, είναι εμφανείς εδώ και καιρό. Ωστόσο το κόστος αποκατάστασής τους είναι μεγάλο και η εκκλησία μας προφανώς δεν μπορεί να το καλύψει από τα πενιχρά της έσοδα.

Ας ελπίσουμε πως ο Άγιός μας που γιορτάζει τον άλλο μήνα θα κάνει το θαύμα του και θα βρεθεί το απαιτούμενο κονδύλι. Φυσικά, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι “Συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Και ο νοών νοείτω…

Πηγή: poulatakefalonias.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer