Συνέντευξη σε Αρβανιτάκη και Κουλουμπή
«Καταπέλτης» ο Ανουσάκης – Επίθεση σε Μιχαλάτο και Παντελειό -Παρέμβαση Σαμούρη [Ηχητικό]
Πολιτική
29/11/2020 | 14:43

Ολομέτωπη επίθεση στο δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά Νησί για όλους» Αλέξανδρο Παντελειό εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» Νίκος Ανουσάκης, μιλώντας στην εκπομπή των Galaxians Ανδρέα Αρβανιτάκη και Γιάννα Κουλουμπή στον Ionian Galaxy, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Επίθεση σε Παντελειό

Ο κ. Ανουσάκης χαρακτήρισε «πολιτικό δεκανίκι» του κ. Μιχαλάτου τον κ. Παντελειό, κάτι που, όπως είπε, έχει φανεί πολλάκις από την μέχρι τώρα παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου. Τον κατηγόρησε για δύο μέτρα και δύο σταθμά ως προς τη στάση απέναντι σε ζητήματα όπως οι απευθείας αναθέσεις, τις οποίες καυτηρίαζε όταν ήταν δήμαρχος Κεφαλονιάς, τότε, Αλέξανδρος Παρίσης, ωστόσο, τώρα που τις χρησιμοποιεί κατά κόρον ο νέος δήμαρχος κ. Μιχαλάτος, δεν έχουν την αντίστοιχη επικριτική στάση.
Σε παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι ενδεχομένως να έπρεπε να είναι και οι δύο στον αέρα, ώστε να μπορεί ο κ. Παντελειός να απαντήσει ο κ. Ανουσάκης, επεσήμανε ότι αυτό δεν θα το δεχόταν, ισχυριζόμενος ότι για να γινόταν αυτό θα έπρεπε να αποτελούν ανάλογα πολιτικά μεγέθη. Συνέχισε λέγοντας ότι ο ίδιος έχει μια μεγάλη πολιτική διαδρομή, έχοντας υπηρετήσει πολλάκις τον τόπο μας με την ψήφο του κόσμου, κάτι που δεν ισχύει για τον κ. Παντελειό, ο οποίος είναι πρωτοεισερχόμενος στα κοινά.

Για τον Αναπτυξιακό

Αναφορικά με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, ο κ. Ανουσάκης τον χαρακτήρισε συγκεχυμένο και πρόχειρο, ενώ τόνισε ότι το νησί έχει κακή εμπειρία από τέτοιου είδους εταιρείες. Ως προς την υπερψήφισή του από το δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου, τόνισε ότι ο κ. ΜΙχαλάτος βλέποντας ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να περάσει την αρχική του πρόταση παρά τα «μπαλώματα», όπως χαρακτήρισε τους δημοτικούς συμβούλους από τις παρατάξεις του κ. Φόρτε και του κ. Παρίση που προσχώρησαν στον κ. Μιχαλάτο, βρήκε σανίδα σωτηρίας στην παράταξη του κ. Παντελειού.

Για το μουσείο Σκλάβου

Σε αποθήκη «αρουραίων» μετέτρεψε η Διοίκηση Μιχαλάτου το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου στεγαζόταν κατά την προηγούμενη θητεία το γραφείο του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους.
Κατέκρινε το γεγονός ότι δεσμεύει η Διοίκηση το κτίριο για 30 χρόνια, κατά τα οποία θα λειτουργεί ως πινακοθήκη, τονίζοντας ότι η κάθε Διοίκηση θα πρέπει να μπορεί να το χρησιμοποιήσει όπως νομίζει. Συνέχισε ότι για να γίνει το μουσείο Σκλάβου απαιτείται 1,5 εκατομμύριο ευρώ, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο ίδιος προτείνει να διαθέτει παράλληλες χρήσεις, να λειτουργεί δηλαδή ως πινακοθήκη ή εκθεσιακός χώρος, αλλά να στεγάζει και την έδρα του εκάστοτε δημάρχου. Ο όμορφος και καλαίσθητος χώρος προσδίδει κύρος και αναδεικνύει τον πολιτισμό του νησιού μας.

Ολική απουσία έργου της Διοίκησης Μιχαλάτου

Μηδενικό χαρακτήρισε το έργο της νέας Διοίκησης του Θεόφιλου Μιχαλάτου, ενώ επανέλαβε ότι τα έργα που επιχειρεί να παρουσιάσει ως δικά της, όπως τις ασφαλτοστρώσεις ή την πλατεία στα Βλαχάτα, αποτελούν έργα που σχεδιάσε, ενέταξε σε χρηματοδότηση και ήταν έτοιμα για υλοποίηση η Διοίκηση του Αλέξανδρου Παρίση και της «Ισχυρής Κεφαλονιάς».

Παρέμβαση Σαμούρη

Η δριμεία επίθεση του κ. Ανουσάκη προκάλεσε την παρέμβαση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Σπύρου Σαμούρη, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εκπομπή των Galaxians. Ο κ. Σαμούρης υπεραμύνθηκε της στάσης του κ. Παντελειού τονίζοντας ότι οι ευρύτερες πολιτικές συνεργασίες για το καλό του τόπου είναι απαραίτητες και θεμιτές.

Ακολουθεί το ηχητικό από τη συνέντευξη του Νίκου Ανουσάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ