Ανακοίνωση από την ΕΛΜΕΚΙ
Καταγγελία πρόκλησης της Χρυσής Αυγής σε βάρος εργαζομένων του Δήμου, των εκπαιδευτικών και των σχολείων της Κεφαλονιάς
Πολιτική
02/05/2018 | 09:08

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τους φασίστες – ναζιστές της υπόδικης εγκληματικής Χρυσής Αυγής για τη νέα πρόκληση που εξαπέλυσαν σε βάρος εργαζομένων του Δήμου Κεφαλονιάς, των εκπαιδευτικών και των σχολείων του Νομού. Μετά τα «σφιχταγκαλιάσματά» τους με τους κυβερνητικούς των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο Καστελόριζο, μετά τους αφορισμούς και τις απειλές εναντίον της ΕΛΜΕ-ΚΙ πως δεν πειθαρχεί στο «νέο σχολείο» του κεφαλαίου και της ΕΕ διότι συζητά την ιστορική και επιστημονική αλήθεια με τους μαθητές, μετά την κλήση τους να παρέμβει του Υπουργείο για να μας διώξει διοικητικά, ανακάλυψαν «πεδίο δόξης λαμπρό» για να κρύψουν τη συναίνεσή τους με την κυρίαρχη στρατηγική και να δείξουν πως κάνουν «αντίσταση». Τις συζητήσεις που οργανώνονται στα σχολεία, μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια, για θέματα φύλου, για τα έμφυλα στερεότυπα και για την ισότητα δικαιωμάτων μεταξύ ανδρών και γυναικών, τις ονομάζουν «μαθήματα ανωμαλίας». Κατονομάζουν, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν, εργαζόμενες του «Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Κεφαλονιάς ως φορείς του «αίσχους». Καλούν, δε, τους γονείς να τους ενημερώσουν προκειμένου να συντονίσουν την αντίδρασή τους!!!

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί εκπαιδευτικούς – γονείς και μαθητές να απομονώσουν τις χρυσαυγίτικες κραυγές, να απομονώσουν την χιτλερική πεποίθηση που ασπάζονται ότι: «Ο κόσμος της γυναίκας είναι ένας μικρότερος κόσμος. Γιατί ο κόσμος της είναι ο σύζυγός της, η οικογένειά της, τα παιδιά της και το σπίτι της». Να μιλήσουμε ξεκάθαρα στους μαθητές για το ρόλο των ντόπιων φασιστών – ναζιστών στην ιστορία, ως συνεργατών των Ιταλών – Γερμανών καταχτητών – δωσίλογων -ταγματασφαλιτών, ως υπηρετών του κεφαλαίου που είναι έτοιμο να περάσει από τη δικτατορία του κεφαλαίου με κοινοβουλευτικό μανδύα στην απροκάλυπτη δικτατορία. Να κατανοηθεί πως η ιδεολογία τους, το σύνολο των αντιλήψεών τους για τις γυναίκες, για τους ομοφυλόφιλους, για τους μετανάστες, το ταξικό κίνημα της εργατικής τάξης, είναι ένα σύνολο που δεν επιμερίζεται αποσπασματικά και δένεται με το δολοφονικό – εγκληματικό πρόσωπο της οργάνωσής τους.

Σε μία φάση που τα σύννεφα του πολέμου βαραίνουν, που η αντιλαϊκή πολιτική οξύνεται, που ο αυταρχισμός και η καταστολή ενάντια στο λαό εντείνεται, η κυβέρνηση επιλέγει να χρησιμοποιεί την αντιπαράθεση κοσμοπολιτισμού – φασισμού, ως δήθεν έκφραση της δικής της προοδευτικότητας. Έχει τεράστιες ευθύνες για τον εξωραϊσμό της Χρυσής Αυγής, όπως πρόσφατα έγινε και στην Κεφαλονιά με την σιωπή – ανοχή που επέδειξε η κ. Βουλευτής και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεγάλες ευθύνες έχει και η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) που τους προσκάλεσε σ’ αυτήν. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν εμπόδια – με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας – στα σχολεία σε οργανώσεις του εργατικού κινήματος ή σε γυναικείες οργανώσεις όπως η ΟΓΕ, για να μιλήσουν για θέματα ισότητας από ταξική σκοπιά και από την άλλη να μην υπάρχει ούτε ένα σχόλιο από κυβέρνηση – διοικήσεις εκπαίδευσης (περιφερειακές και τοπικές) για την λυσσασμένη επιδρομή στα σχολεία του Νομού των μελών της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης, της «σαπίλας του ντουνιά», που δήθεν θα σώσει την κοινωνία από την κατάπτωση και θα τις προσδώσει αξίες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα σχολείο και μια κοινωνία «στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων». Δεν μας φοβίζουν ούτε οι φασίστες ούτε οι κοσμοπολίτες ευρωενωσίτες – φιλονατοϊκοί. Δεν μας φοβίζει το σύστημα της εκμετάλλευσης που τους γεννά και τους θρέφει. Εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς, οργανωμένοι, με όπλο το εργατικό – λαϊκό κίνημα, θα δώσουμε ισχυρή απάντηση προς πάσα κατεύθυνση. Έχουμε το δίκιο, θα νικήσουμε.

Αργοστόλι 01-05-2018

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer