Καταγγελία για το κλάδεμα δέντρων στο Ληξούρι
Κοινωνία
26/01/2022 | 14:45

Από την αρχή ακόμη του χειμώνα, ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε αίτημα στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Ληξουρίου, να πάρει μέτρα για το κλάδεμα όλων των μεγάλων δέντρων που βρίσκονται κατά μήκος του κεντρικού, επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου, με προτεραιότητα αυτά που βρίσκονται κοντά σε κατοικίες συμπολιτών μας.

Τα πρόσφατα γεγονότα με την χιονόπτωση στην Αττική που συμπαρέσυρε πολλά δέντρα επάνω σε αυτοκίνητα και σπίτια, καθώς και ο χειμώνας που διανύουμε που μπορεί να επιφυλάσσει και άλλες κακοκαιρίες, επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη του κλαδέματος αυτών των δέντρων με ευθύνη Δήμου και Περιφέρειας.

Αποτελεί πρόκληση η πολιτική υποχρηματοδότησης και έλλειψης προτεραιότητας τέτοιων παρεμβάσεων, που μπορούν να αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την ίδια την ασφάλεια και την ζωή κάποιων συμπολιτών μας που κινδυνεύουν άμεσα είτε έμμεσα.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελούν μεγάλα δέντρα στο μοναστήρι του Κεχριώνα όπου απειλούν ανά πάσα στιγμή να κλείσουν τον κεντρικό άξονα Ληξουρίου – Αργοστολίου, οδό με συχνή διέλευση αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων και να καταρρεύσουν επάνω στην κατοικία που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Οι μέχρι σήμερα πολλές παρεμβάσεις μας προς την Δημ. Αρχή αλλά και στην Αντιπεριφέρεια δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, αφού ο ένας μας παραπέμπει στον άλλο λόγω αναρμοδιότητας!!!

Καταγγέλλουμε αυτήν την παρελκυστική τακτική Δήμου Ληξουρίου και Περιφέρειας και τους καλούμε άμεσα να κλαδέψουν επειγόντως τουλάχιστον αυτά δέντρα με προτεραιότητα και στην συνέχεια όλα τα άλλα που αποτελούν κίνδυνο σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας.

Ληξούρι 26/1/2021
Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia