Ανακοίνωση του τοπικού ΚΚΕ
Καταγγελία: 17% αύξηση στους επιβάτες & 8% στα αυτοκίνητα από την Levante ferries στη γραμμή Πόρο-Κυλλήνη
Πολιτική
09/01/2020 | 10:44

Ποδαρικό για την νέα χρονιά με αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιφύλαξε και η εταιρεία «Levante Ferries» για τους επιβάτες, αυτοκίνητα, μηχανές. Πιο συγκεκριμένα στην γραμμή Πόρο- Κυλλήνη το ατομικό εισιτήριο του επιβάτη αυξήθηκε από 9.80 ευρω σε 11,5 δηλαδή αύξηση κατά 17% περίπου (!!!), ενώ το αυτοκίνητο από 38,90 σε 42 ευρώ δηλαδή αύξηση κατά 8% περίπου (!!!).
Αφορμή για την νέα αύξηση οι εφοπλιστές επικαλούνται την χρήση ναυτιλιακών καυσίμων, μειωμένης περιεκτικότητας σε θείο (από το 3,5% στο 0,5%) από 01/01/2020, τα οποία έχουν αυξημένο κόστος.
Η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό των νησιών μας και αυτήν την μετακύληση του κόστους των νέων καυσίμων στις τσέπες του μόνιμου υποζυγίου, του εργαζόμενου λαού. Πρόκειται για μια ακόμη λεηλασία στο λαϊκό εισόδημα, που γίνεται προκειμένου οι εφοπλιστές και εν προκειμένω, η συγκεκριμένη εταιρεία, να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη κερδοφορία της.
Δεν φθάνει που απολαμβάνουν φοροασυλία και αφορολόγητο πετρέλαιο. Δεν φθάνει που όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) τους έχουν εξασφαλίσει ναυτεργάτες με χτυπημένα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, που η γραμμή Ιθάκη-Σάμη- Πάτρα επιδοτείται με 2 εκατ ευρώ, που εισπράττουν και τα ρέστα με το Μεταφορικό Ισοδύναμο από το κράτος, που κατάργησαν τις εκπτώσεις στα ατομικά εισιτήρια «μετ΄επιστροφής» αλλά και κάθε άλλη έκπτωση στις ευάλωτες κατηγορίες και χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους. Τώρα βάζουν σε εφαρμογή και της χειμερινή ακινησία του πλοίου της γραμμής Ιθάκη Πάτρα, «Ανδρέας Κάλβος», (από 10η του Γενάρη μέχρι 29 του Φλεβάρη, δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια προς Πάτρα, αλλά θα μπει στην γραμμή Ιθάκη-Πόρος-Κυλλήνη το F/B «Κεφαλονιά», με αναχώρηση από Ιθάκη στις 11 το πρωί και άφιξη στην Κυλλήνη στις 5 το απόγευμα, χωρίς επιστροφή), παρ’ ότι η γραμμή είναι ολοχρονίς επιδοτούμενη, κάνοντας τελικά μια οδύσσεια το ταξίδι των Ιθακήσιων και όχι μόνο. Και ο κατάλογος των προνομίων τους δεν τελειώνει, προκειμένου να μην επωμιστούν ούτε μια δεκάρα κόστος, για να μπορέσουν να πενταπλασιάσουν ξανά τα πλοία τους και να βραβευτούν ξανά για τις «επιδόσεις» τους ως η «καλύτερη» Επιβατηγός Εταιρεία της Ελλάδας για το 2019!!!
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να αποδείξει το μέγεθος της απάτης στην οποία έχουν επιδοθεί τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η τοπική διοίκηση Δήμοι και Περιφέρεια. Με τα παραμύθια τους περί «μεταφορικού ισοδύναμου», τα συγχαρητήρια στους εφοπλιστές για τις «επιδόσεις» τους, την τακτική του συμβιβασμού και των μειωμένων απαιτήσεων ως συνομιλητές με το υπουργείο και τις ναυτιλιακές εταιρείες, φουσκώνουν τα πανιά των εφοπλιστών, που στραγγίζουν το λαό για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους.
Η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό να κάνει κτήμα του αυτό που η ίδια η ζωή αποδεικνύει, ότι στην πράξη, η καπιταλιστική ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα είναι ασυμβίβαστες με την εξυπηρέτηση του λαού και των αναγκών του. Ότι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στις μεταφορές και το κίνητρο του κέρδους, αποτελούν την αιτία όλων των προβλημάτων. Τον καλεί επίσης, μην αποδεχτεί την νέα επίθεση σε βάρος του και μέσα από τα συνδικάτα του και την οργάνωσή του να παλέψει για:
Να πάρουν πίσω τις νέες αυξήσεις και να υπάρξει μείωση 50% των εισιτηρίων και Ναύλων που θα συμβαδίζουν με το επίπεδο των μισθών και συντάξεων των εργαζομένων.
Διατήρηση και παραπέρα διεύρυνση των εκπτώσεων των εισιτηρίων στις ευπαθείς ομάδες (συνταξιούχους, άνεργους,συμβασιούχους, πολύτεκνους κ.ά.)
Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, στρατιώτες, ΑΜΕΑ.

Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer