Από τους 170 υπαλλήλους που είχε η πρωην Νομαρχία έχουν απομείνει 70
Κατάληψη στο κατάστημα της Περιφέρειας στο Αργοστόλι -Τι ζητούν οι εργαζόμενοι [εικόνες]
Κοινωνία
02/02/2018 | 11:24

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας έκανε σήμερα Παρασκευή κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς. Η κατάληψη θα διαρκέσει έως το τέλος του ωραρίου των υπαλλήλων. Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σϋλλογος εξηγεί τους λόγους της κατάληψης αλλά μας τους ανέπτυξε και η πρόεδρος του Συλλόγου σήμερα.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα κενής θέσης στην Κεφαλονιά, απέσπασε για όσο διάστημα χρειαστεί γυναίκα υπάλληλο, μητέρα μικρού παιδιού, απο την ΠΕ Ζακύνθου στην Κεφαλονιά. Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο του Συλλόγου Ζακύνθου όπου και εκεί πραγματοποιείται κατάληψη από χθες , αλλά και του Συλλόγου της Κεφαλονιάς.

Από τους 170 υπαλλήλους που είχε η πρωην Νομαρχία έχουμε απομείνει περίπου 70!! Οσοι συνταξιοδοτήθηκαν δεν αντικαταστάθηκαν, δεν γίνονται προσλήψεις, μας λέει η πρόεδρος του συλλόγου.  Δεν είμαστε “διπλανό νησί” με τη Ζάκυνθο συγκοινωνιακά. Για να επισκέπτεται την οικογένειά της η συνάδελφος θα πρέπει να πηγαίνει Αργοστόλι -Κυλλήνη και απο εκεί Ζάκυνθο και αν συμπίπτουν οι ώρες των δρομολογίων. Αλλά κυρίως δεν μπορούν να λύνονται οι ανάγκες της περιφέρειας σε προσωπικό με μετακινήσεις. Τι θα αφήσει πίσω του ο συνάδελφος? φακέλους πολιτών που εξέταζε, αιτήματα, διευθετήσεις? Θα στοιβάζονται οι φάκελοι των πολιτών. Και πόσο θα του πάρει να ενημερωθεί στη νέα θέση; και μόλις ενημερωθεί θα πρέπει να επιστρέψει πάλι στη παλιά του θέση..

Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι το δημόσιο.

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer