Ανακοίνωση από την ΕΛΜΕΚΙ
Καραγγελία για τη δίωξη συνδικαλιστών Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Κοινωνία
27/03/2018 | 06:13

To Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με την διαδικασία του αυτοφώρου που διέταξε ο εισαγγελέας. Το “έγκλημά” τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα). Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη, αφού πρώτα είχε μηνύσει και την απολυμένη έγκυο και δυο συναδέλφους της που εξέφρασαν την αυτονόητη συμπαράσταση τους.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού και καταστολής της δράσης των εργατικών σωματείων που υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα.  Αποτελεί επίσης κλιμάκωση του αυταρχισμού από την κυβέρνηση την εργοδοσία και συνολικά το αστικό κράτος σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Ο αυταρχισμός τους δεν έχει τέλος. Μετά τις απειλές, τις απαγορεύσεις και τα ΜΑΤ, διώκεται τώρα και η αλληλεγγύη ανάμεσα σε εργαζόμενους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ για άλλη μια φορά τονίζει ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής και καλεί όλους τους εργαζόμενους απέναντι στα κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκράτησης οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών και των δικαιωμάτων τους με πρώτο και καλύτερο την δημοκρατία στους χώρους δουλειάς .

Η προσπάθεια εκφοβισμού, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δε θα περάσει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παυθεί κάθε κατηγορία εναντίον των συναδέλφων του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης καθώς και και να δικαιωθεί η απολυμένη έγκυος εργαζόμενη.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

 

 

                                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

 

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία

Αργοστόλι  27-3-2018

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ