Καππάτος: Με τον Δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη στα Υπουργεία Εσωτερικών και Ναυτιλίας& Νησιωτικής Πολιτικής
07/04/2021 | 10:44

Σειρά παραγωγικών συναντήσεων πραγματοποιήσαμε τη Τρίτη 6 Απριλίου με τον Δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη στην Αθήνα.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κ. Στέλιο Πέτσα θέσαμε επί τάπητος το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το Σχέδιο του Δημάρχου για τη συμμετοχή του Δήμου Ληξουρίου σε αυτό, την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίαςσε συνέχεια των καταστροφών που επέφερε ο κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» καθώς και την επισκευή του Δημαρχείου Ληξουρίου.

Ακόμη, τα υπόλοιπα της χρηματοδότησης του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ»καθώς η ανακατασκευή της ράμπας αυτόνομης πρόσβασης ΑμΕΑ στα Λέπεδα, ήταν ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντησή μας με τον κ. Πέτσα.

Αφού, τέλος, ευχαρίστησατον κ. Υπουργό για τις οικονομικές ενισχύσεις στο πλαίσιο των δραματικών επιπτώσεων του «ΙΑΝΟΥ» που απέσπασαν οι Δήμοι των νησιώνμαςτου ζήτησα να σταθεί αρωγός στη περεταίρω στήριξη και ενίσχυση των πληγέντων όπου αυτό καθίσταται αναγκαίο.

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου συζητήσαμε την υλοποίηση του εμβληματικού έργου δημιουργίας εργοστασίου αφαλάτωσης στο Ληξούρι ύψους 4,5 εκ. ευρώ καθώς επίσης και την επέκταση του δικτύου ύδρευσηςστη Παραλία των Πετανών.

Είναι σημαντικό το γεγονός πως η Ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και προσωπικά τόσο ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκηςόσο και η Γενική Γραμματέας κ. Καλογήρουπαραμένουνσταθερά κοντά στο τόπο μας δίνοντας λύση στα προβλήματα που αναδεικνύουμε.

Μετά το πέρας των συναντήσεών μας ευχαρίστησα τον Δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη για τη συνεργασία μας δηλώνοντάς του τη πρόθεσή μου να είμαι πάντοτε παρών για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στα νησιά μας.  

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης