“Καμπανάκι” από τους Φοροτεχνικούς της Κεφαλονιάς: «Οι φορολογικές δηλώσεις δεν θα ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα με ευθύνη του Υπ. Οικονομικών»
Οικονομία
19/07/2022 | 12:33

Οι λογιστές φοροτεχνικοί έχουν σηκώσει τεράστια βάρη την τελευταία τριετία  όμως βρίσκονται αντιμέτωποι με την αναλγησία του υπουργείου Οικονομικών το οποίο αρνείται να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Έως το τέλος Ιουλίου καλούμαστε να υποβάλλουμε τις φορολογικές δηλώσεις, τις δηλώσεις ΦΠΑ, τροποποιητικές δηλώσεις  ωραρίων στο ΕΡΓΑΝΗ καθώς και να ενημερώσουμε τους φορολογουμένους για τις ταυτότητες πληρωμής των υποχρεώσεων τους.

Όλα αυτά όπου λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης τα γραφεία μας επιβαρύνονται με περισσότερη δουλειά λόγω της καταχώρησης των παραστατικών, εχουμε τεράστια θέματα με το mydata και βέβαια ο κορωνοιος  έχει χτυπήσει τα γραφεία μας.

Εφόσον δεν δοθεί παράταση για τις δηλώσεις δεν θα φέρουμε καμμία ευθύνη αν αυτές υποβληθούν εκπρόθεσμα, την ευθύνη θα την έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Εχουμε όλη την καλή θέληση να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες  μας αλλά είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανταποκριθούμε στον ρόλο των γραφείων εξυπηρέτησης για οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Καλούμε το υπουργείο οικονομικών άμεσα να δώσει παράταση στην υποβολή των δηλώσεων και να καταλάβει ότι ο κλάδος των λογιστών φοροτεχνικών δεν δύναται πλέον να υποκαθιστά τον ρόλο των κρατικών υπηρεσιών στο όνομα της ψηφιακής διακυβέρνησης.

 

Εκ του ΔΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer