3 χρόνια εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ -ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ δεν έγινε τίποτα
Καλούδης: Βαλτωμένα τα ζωτικά προβλήματα της Ιθάκης
15/09/2017 | 16:46

Τα άλυτα ζωτικά προβλήματα της Ιθάκης, σήμερα το 2017, στο τέλος του 1ου τέταρτου του 21ου αιώνα:

1)Κακή ακτοπλοική επικοινωνίας της Ιθάκης.

Η Ιθάκη δεν έχει επικοινωνία με Πάτρα. Ακόμα και ο ασθενής Θιακός για να πάει στη Πάτρα πρέπει να πάει στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, να πάρει ταξί για τη Πάτρα,να ξαναπάρει ταξί μέχρι τον Αστακό για να πάρει το καράβι με 3 ώρες ταξείδι για την Ιθάκη. Απίστευτη οικονομική επιβάρυνση και απώλεια χρόνου εργασίας.

2)Από κακή έως ανύπαρκτη η ύδρευση της Ιθάκης: H υδροδότηση του Βαθέως γίνεται για 4-5 ώρες κάθε πρωί, τη δε Κυριακή δεν έχει καθόλου νερό.

Το Κυόνι έχει μόνιμα νερό, διότι έχει δική του μονάδα αφαλάτωσης. Σταυρός , Πλατρειθιά, Φρίκες Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβρη έχουν νερό 2 φορές εβδομαδιαίως Δευτέρα και Πέμπτη, και η κάθε γειτονιά από αυτά τα χωριά έχει2-4 ώρες νερό. Υπάρχουν και προνομιούχες γειτονιές που φτάνουν τις 6-8 ώρες.

Τα χωριά Εξωγή, Ανωγή και Λεύκη υδροδοτούνται από τον ουρανό !

3) Ανύπαρκτη η Αποχέτευση της Ιθάκης, το λιμάνι του Βαθέως όζει και προκαλεί πρόβλημα και στον τουρισμό των 40-50 ημερών του καλοκαιριού.

4) Το Λιμάνι του Πίσω Αετού έχει μεταραπεί στο Νταμάρι των Σπύρου Σπύρου και Θόδωρου Γαλιατσάτου.

Σε 3 χρόνια εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ -ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ δεν έγινε τίποτα. Ένα τσαντήρι και μία δυσφημηστική για τον τουρισμό κατάσταση.

5)Αποτελμάτωση των «υδατοδρομίων» ! Κούφια λόγια και από τους προηγούμενους και από εσάς ! Κούφια λόγια από τους μηχανισμούς των κυβερνητικών κομμάτων.

Υποσχέσεις και έργο μηδέν. Κοροιδία του λαού των νησιών μας !

Η σύνδεση με υδροπλάνα θα ήταν ένα μέτρο που θάσπαγε την απομόνωση του 10μηνου «χειμώνα» της Ιθάκης ! Η σύνδεση των Νησιών με υδροπλάνα είναι ένα από τα 3 ζωτικά συμφέροντα των Νησιών του Ιονίου !

6) Η ακτοπλοική σύνδεση στη γραμμή Πάτρα-Ζάκυνθος-Σάμη-Ιθάκη-Βασιλική-Παξοί-Κέρκυρα-Brindisi είναι η πιο σοβαρή επίλυση της σύνδεσης των νησιών. Την έκανε (με καποια διαφοροποίηση) με κερδοφορία το ΙΟΝΙΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ