Καλούδης: Δράσεις για να μην καταργηθούν τα Υποθηκοφυλακεία της Επτανήσου
Πολιτική
25/10/2017 | 09:41

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ  ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ  ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΧΘΟΥΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ με το κατατεθέν νομοσχέδιο

Α. Το Σάββατο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο ο Επικεφαλής της Παράταξης ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ δικηγόρος  Γιώργος Καλούδης έθεσε προ ημερήσιας Διάταξης το θέμα της επικείμενης,  από 1-1-2018  κατάργησης α)των Κτηματολογικών Γραφείων Κέρκυρας (με βάση κατατεθέν στη Βουλή Νομοσχέδιο από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αλλά και β) όλων των Περιφερειακών Υποθηκοφυλακείων. Η Κέρκυρα πχ θα υπαχθεί στα Γιάννενα, δίπλα και στην ίδια κατηγορία με την …Κόνιτσα !

O tempora ,   Ο mores !

Β. Οι αρνητικές συνέπειες εάν τυχόν δεν αποτρέψουμε τη ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού:

1) Θα σημάνει την επίσημη ταφόπλακα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,

2)θα αναγκάζει τους πολίτες της Επτανήσου να ταξιδεύουν μακρυά, να χάνουν μέρες εργασίας αλλά και να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για την εξυπηρέτησή τους,

3)θα αφαιρέσει  εργασία από τους δικηγόρους και μηχανικούς Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς-Ιθάκης και Ζακύνθου προς τους αντίστοιχους στα Γιάνεννα και στη Πάτρα !

4)Θα αφαιρέσει και θέσεις εργασίας από τα Νησιά προς τα ηπειρωτικά  αστικά κέντρα,

Η επιδίωξη αυτή της κυβέρνησης παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος για Νησιωτικές Πολιτικές αλλά και τη Συνθήκη της Ευρωπαικής Ένωσης !

Ζήτησε δε ο Γιώργος Καλούδης την ανάληψη δράσεων, για τον σκοπό αυτό, και όχι απλά ένα ψήφισμα !

Το Περιφερειακό Συμβούλιο  Ιονίων Νήσων  δέχθηκε και ψήφισε ομόφωνα τη πρόταση του Γ.Καλούδη, που περιλαμβάνει τα εξής:

«1)Ζητάμε από τη κυβέρνηση να αποσυρθεί από το νομοσχέδιο η διάταξη που προβλέπει τη κατάργηση των Κτηματολογικώ ν Γραφείων Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς-Ιθάκης και Ζακύνθου και ζητάμε να παραμείνουν ως έχουν.

2)Να παραμείνουν ως έχουν και τα Περιφερειακά Υποθηκοφυλακεία των Νησιών της Επτανήσου και να μην καταργηθεί κανένα.

3) Η απόφαση αυτή να επιδοθεί από αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Περιφερειάρχη, Πρόεδρο και τους Επικεφαλής των Παρατάξεων του ΠΣΙΝ  μέσα στη Βουλή στον Πρωθυπουργό και  στους αρχηγούς των Κομμάτων (πλην Χρυσής Αυγής).»

ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer