Καλώς ήρθες, Δεκέμβρη! Καλό μήνα
Life
01/12/2023 | 07:10

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου έφτασε! Ο πιο γλυκός, καλοσυνάτος κι ελπιδοφόρος μήνας είναι αυτός και ξεχωρίζει απ’ τους υπόλοιπους ένεκα για τη μαγεία και τη γιορτινή διάθεση που μας χαρίζει απλόχερα. Μελαγχολικός και ταυτόχρονα τρυφερός.
Αποτελεί τον μήνα της αναθεώρησης και της ανασκόπησης της χρονιάς που σιγά-σιγά φτάνει στο τέλος της. Μιας χρονιάς που κατά πάσα πιθανότητα τα είχε όλα!

Επαγγελματικά βήματα, ίντριγκες, κερδισμένες και χαμένες ευκαιρίες. Ακόμα κι απώλειες. Όλα ήταν εδώ, όπως σε κάθε χρονιά.

Μέσα σε ένα μήνα προσπαθείς να χωρέσεις, όσα δεν μπόρεσες στους έντεκα προηγούμενους. Τρέχεις να πραγματοποιήσεις στόχους που είχες θέσει στην αρχή του έτους και που έμειναν -για κάποιο λόγο- ξεχασμένοι στα χαρτιά. Πραγματοποιείς τους παλιούς και θέτεις τους νέους. Περισσότερους ή λιγότερους, αναλόγως τι σου πήρε ή σου έδωσε η χρονιά που πέρασε.
Επιπλέον, ο Δεκέμβριος προμηνύει την έναρξη του χειμώνα. Μια εποχής που χαρακτηρίζεται απ’ το κρύο και την παγωνιά που τυλίγει όλη τη φύση. Παρ’ όλα αυτά ξεπαγώνει τα συναισθήματά και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Λίγο το κλίμα των ημερών, λίγο η μοναξιά που ακούγεται περισσότερο κι απ’ τα ξύλα που καίνε στο τζάκι, συμβάλλουν στο ξετύλιγμα των συναισθηματικών περιτυλιγμάτων.

Ακόμα κι ο πιο μουρτζούφλης και καρμίρης άνθρωπος, μέσα στο Δεκέμβρη έστω και για μία μέρα γίνεται πιο στοργικός, πιο θετικός και περισσότερο χαμογελαστός. Δε γίνεται να αντισταθεί κανείς στους στολισμένους δρόμους, στα παιδικά χαμόγελα και στις μυρωδιές που βγαίνουν από σπίτια και ζαχαροπλαστεία. Κι αν όντως καταφέρει να το κάνει αυτό, το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα μπορέσει να μείνει αμέτοχος στον τρόπο που οι υπόλοιποι τον αντιμετωπίζουν.

Παίρνεις έμπνευση απ’ τα πολύχρωμα λαμπάκια που μοιάζουν να χορεύουν σε ένα ρυθμό διαφορετικό απ’ τις γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες που έχουμε στο μυαλό μας. Φαίνεται να θέλουν να σου δώσουν λίγη απ’ τη χρωματιστή χαρά τους και μερική από την αισιοδοξία που κρύβουν μέσα τους. Αισιοδοξία πως η νέα χρονιά που θα ‘ρθει, θα είναι καλύτερη και θα αρπάξεις περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που θα παρουσιαστούν.

Καλό Μήνα με υγεία και αισιοδοξία!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer