Καλλικράτης: Πάνε πίσω οι αλλαγές-Εκλογές Σεπτέμβριο 2019 με… σύνθετη αναλογική
Πολιτική
25/01/2018 | 17:24

Σε μεταγενέστερο χρόνο μετακινούνται οι αλλαγές στον Καλλικράτη με αιχμή το νέο εκλογικό νόμο όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά την τρίωρη συνάντηση με το ΔΣ της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα ο υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο και του μορατόριουμ που έχει ξεκινήσει εδώ μερικούς μήνες με την ΚΕΔΕ και τον Γ. Πατούλη, ανακοίνωσε ότι:

-Η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη μαζί με τον εκλογικό νόμο θα μετακινηθούν, χωρίς να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών είχε μιλήσει τους πρώτους μήνες του 2018 αλλά φαίνεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει για αργότερο. Λίγο η πολύ κανείς δεν γνωρίζει.

-Ειδικά για την απλή αναλογική, που υπάρχουν και οι μεγαλύτερες αντιδράσεις των αιρετών, ο κ. Σκουρλέτης, αφού σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, άφησε να εννοηθεί ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα έχει προτεραιότητα την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν θα μιλάμε για απλή και άδολη αναλογική αλλά για… σύνθετη. Πάντως, ο υΠΕΣ ξεκαθάρισε σε δημάρχους που του ζήτησαν να παραμείνει ως έχει το εκλογικό σύστημα, ότι θα αλλάξει προς το αναλογικότερο.

-Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα γίνουν το Σεπτέμβριο και όχι τον Μάιο, όπως είναι προγραμματισμένες.

Πηγή: aftodioikisi.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer