Οι Ηπειρώτες και βορειοηπειρώτες είναι αφοσιωμένοι στην πατρίδα
Καλή χρονιά από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κεφαλονιάς
Κοινωνία
31/12/2018 | 16:18

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου των Ηπειρώτικου Συλλόγου Κεφαλλονιάς!

Ηπειρώτες και Βορειοηπειρώτες

Η αρχη της νέας χρονιάς σημαίνει για όλους μας ένα καινούριο ξεκίνημα . Αφήνουμε πίσω αυτά που μας στενοχώρησαν  και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με εκείνα που μας έκαναν να χαρούμε.
Εμείς οι Ηπειρώτες τέτοιες μέρες δεν ξεχνάμε τον τόπο μας, γιατί τον κουβαλάμε  μέσα μας.

Ακόμη και αν είμαστε μακριά από την γενέθλια γη μας αυτή μας συνοδεύει στις σκέψεις και τις αγωνίες μας. Αυτός είναι ο μοναδικός κόσμος του Ηπειρώτη.Ειναι ο κόσμος που έχει αξία η τιμή, η πίστη και η προσφορά. Είναι ο κόσμος που γίνεται η υπέρβαση του μοιραίου και η αναστροφή του σε δημιουργικό.
Οι Ηπειρώτες και βορειοηπειρώτες είναι αφοσιωμένοι στην πατρίδα, στο Έθνος, στον  κόσμο.
Επιτελούν τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις.Διαθέτουν στην οικογένεια τον ευατό τους, συμμετέχουν ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα, στηρίζουν την παραδοσιακή και  πολιτιστική τους κληρονομιά,επιδεικνύουν υπέρμετρη αντοχή και υπομονή ,στις δύσκολες και δυστηχείς συγκυρίες της ζωής. Δυστυχώς ,ωστόσο το ξέρουνε όλοι πως η γενικότερη συγκυρία για την χώρα μας δεν ειναι η επιθυμητή !
Η κρίση που διανύσαμε είναι μια κρίση οικονομική που οδηγεί πλέον σε μια τραγική κρίση αξιών.
Ολους μας βασανίζει μια μεγάλη ανησυχία , μια αβεβαιότητα, και ένας προβληματισμός για το μέλλον μας , και κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας .Η ανησυχία βέβαια  αυτή έχει και την θετική της διάσταση γιατι μας αφυπνίζει, οξύνει την σκέψη μας. ακονίζει το μυαλό μας , μας κάνει αποφασιστικους και με θάρρος.
Είναι μια ανησυχία δημιουργική , γιατί αφυπνίζει τον πατριωτισμό , το συναίσθημα που μπορεί να σταματήσει αυτήν την άρρωστη κατάσταση , αυτό το κατάντημα , αυτή την αποβιταμίνωση της χώρας μας.  Εμεις οι Ηπειρώτες δεν είμαστε διαθετιμένοι να υποστείλουμε την σημαια , διεκδικούμε μια πατρίδα ανθρώπινη , μια πατρίδα αντάξια των Ελληνων.
Ειμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε γι αυτήν με κάθε δυνατό τρόπο.

Κυρίες και κύριοι
Κάθε καινούριος χρόνος φέρνει όνειρα, όπως επίσης και πόθους που δεν πρόλαβαν να πραγματοποιηθουν  την χρονιά που εφυγε. Οστώσο για να το πετύχουμε οφείλουμε να κάνουμε έναν αυτόελενχο, να βλέπουμε τα σωστά και τα λάθη, να επισημαίνουμε τις πράξεις και τις πραραλήψεις μας. Εναν αυτοέλενχο όπως αυτόν που δίδασκε ο μεγάλος φιλόσοφος Πυθαγόρας, μια διαρκή αναερώτηση καθημερινή.

ΠΗ ΠΑΡΕΒΗΝ; Τι κακό έκανα σήμερα;

ΠΗ Δ¨ΕΡΕΞΑΝ;  Τι καλό έκανα σήμερα;

ΠΗ ΜΟΙ ΔΕΟΝ ΟΥΚ  ΕΞΕΤΕΛΕΣΥΘΗ;  Τι επρεπε να κάνω και δεν έκανα;

Ας κάνουμε λοιπόν και εμείς την αυτοκριτική μας για την χρονιά που πέρασε!
Ας ακούσουμε την ειλικρινη φωνή της συνείδησης μας!!!
Ας προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα αυριο καλύτερο από το σήμερα, για το καλό μα και το καλό της πατρίδας μας!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ,  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!

Με φιλικους χαιρετισμους

Ο Πρόεδρος του Συλλογου Ηπειρωτών Κεφαλονιάς
Ελευθέριος Λαππας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ