Κάλεσμα των οικοδόμων σε μαζική απεργία: Συγκέντρωση στο ΕΚΚΙ και διαμαρτυρία στον ΕΦΚΑ
Κοινωνία
09/12/2025 | 10:33

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12

Την Τετάρτη να παγώσουν όλα τα γιαπιά ούτε σφυριά σε κανένα έργο!!!

Συνάδελφοι το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων ο Άγιος Γεώργιος καλεί όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου να συμμετέχουν στη πανελλαδική,πανοικοδομικη απεργία στις 10 Δεκεμβρίου!

Την ώρα που οι γνωστοί εργατοπατερες της ΓΣΕΕ στρογγυλό κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΕΒ και την υπουργό 13ωρης εργασίας και δημιουργούν μια τρόικα όπου θα συνεργάζονται στο πως θα εντατικοποιουν τη ζωή μας περαιτέρω, οι οικοδόμοι επιλέγουν το δρόμο του αγώνα!

Δε διαπραγματευόμαστε,δε παζαρεύουμε, δε κάνουμε βήμα πίσω απ’ τις διεκδικήσεις μας. Την ώρα που ο κλάδος έχει υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας, θρηνεί μέρα παρά μέρα και άλλο συνάδελφο μας λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας μας και της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, οι μεγάλοι όμιλοι σπάνε όλα τα ρεκόρ κερδοφορίας πατώντας πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα μας.

Η Ομοσπονδία μας δε θα ζητήσει την άδεια ούτε απ’ την εργοδοσία, ούτε απ’ την υπουργό εργοδοσίας – ασυδοσίας, ούτε και απ’ τους ξεπουλημένους της ΠΑΣΚΕ που έκαναν το παπί στη τελευταία απεργία για να συνεχίσουν να κάθονται στη καρέκλα της ΓΣΕΕ ακόμη και μετά τα 70 τους χρόνια. Οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει τη πλάτη. Οι οικοδόμοι τη Τετάρτη θα απαιτήσουν η ΣΣΕ τους να γίνει νόμος του κράτους διεκδικώντας ότι μας αξίζει τον 21ο αιώνα:
.κυρηξη της ΣΣΕ των οικοδόμων υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες

.7ωρο, 5ημερο,35ωρο
. αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων
. κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης
. μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου

Δίνουμε συνάντηση 10.30 στο ΕΚΚΙ και από εκεί κατευθυνόμαστε στον ΕΦΚΑ στις 11 όπου θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας.

Τέλος με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ μας στηρίζουμε τους αγώνες των αγροτοκτηνοτροφων που ξεκληριζονται από τη πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ και διαδοχικά όλων όσων κυβέρνησαν και καταγγελουμε κάθε προσπάθεια καταστολής σε βάρος τους.

Από την επιχείρηση “βουλκανιζατέρ”του ΠΑΣΟΚ μέχρι τα αγροτοδικια και τις δυνάμεις καταστολής της Ν.Δ ένα πράγμα έχει αποδειχθεί ότι οι αγρότες όπως και οι οικοδόμοι δεν κάνουν πίσω απ’ τον αγώνα για επιβίωση με αξιοπρέπεια των ίδιων και των οικογενειών τους

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ