Κακή ψυχολογία στην εγκυμοσύνη; 6 τρόποι για να την κάνουμε πιο όμορφη
Γυναίκα
14/11/2018 | 11:57

Η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ όμορφη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Μας γεμίζει με πολλά όμορφα συναισθήματα,  χαρά,  προσμονή, συγκίνηση. Όμως μαζί με αυτά συχνά έρχονται ο φόβος, το άγχος, η κούραση.

Μετά από δυο εγκυμοσύνες μπορώ να πω ότι έχω νιώσει πολλά όμορφα συναισθήματα και στιγμές και άλλες που θα ήθελα να ξεχάσω. Υπήρχαν μέρες που ξυπνούσα και ένιωθα χάλια με την εικόνα μου, που ένιωθα ότι τίποτα πια δεν με κολακεύει. Δεν είχα τι να φορέσω και κανένα ρούχο εγκυμοσύνης δεν με ικανοποιούσε, ήθελα το τζιν μου. Άλλες μέρες σκεφτόμουν ότι  μπορεί να συμβεί κάτι κακό στο μωρό ή σε μένα. Και φυσικά προς το τέλος της εγκυμοσύνης το άγχος της γέννας.  Ειδικά στο πρώτο παιδί που δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω μέχρι και πίεση ανέβασα. Η δεύτερη φορά ήταν πιο εύκολη.

Οι ορμόνες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στην κατάθλιψη. Συχνά συναντάμε γυναίκες που νιώθουν ότι δεν τις ικανοποιεί τίποτα, που νιώθουν πολύ κουρασμένες, που έχουν δυσκολίες συγκέντρωσης, υπνηλία, κούραση. Γυναίκες που δεν τους αρέσει η εικόνα τους που αλλάζει συνεχώς, που φοβούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και που αγχώνονται πολύ για τη γέννα αλλά και για το τι θα συμβεί μετά, όταν γεννηθεί το μωρό και πάνε σπίτι.

Η κάθε γυναίκα και η κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική. Κάθε μια από μας έχει τις δικές της αγωνίες και τις δικές της στιγμές ευτυχίας. Το σίγουρο είναι ότι η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ όμορφη  και μοναδική Περίοδος στη ζωή μας, με τις καλές  και τις δύσκολες στιγμές της και μας αξίζει να την απολαύσουμε.

6 tips για μια όμορφη εγκυμοσύνη:
1. Διώξτε το άγχος, μιλήστε με το γιατρό ή τη μαία σας για ότι σας αγχώνει. Όταν πάρετε απαντήσεις θα νιώσετε πιο ήρεμες.
2. Οργανώστε όλα όσα θέλετε να κάνετε πριν έρθει το μωρό.
3. Συζητήστε τους φόβους και τις ανησυχίες σας. Μοιραστείτε αυτά που νιώθετε με τον σύντροφο σας.
4. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας. Βρείτε χρόνο για να ξεκουραστείτε, να πάτε βόλτες με τις φίλες σας, να περιποιηθείτε τον εαυτό σας.
5. Αγαπήστε τη νέα σας εμφάνιση. Μπορεί να μην είστε όπως παλιά, όμως αυτό που ζείτε είναι μοναδικό.
6. Η κάθε γυναίκα και η κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική, μην επηρεάζεστε από εμπειρίες άλλων γυναικών.

Προσπαθήστε να χαρείτε αυτούς τους εννιά μήνες, να είστε ήρεμες, αισιόδοξες και να έχετε εμπιστοσύνη στο γιατρό σας.

Πηγή: anastasiasworld.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ