Καιρός – meteo: Αυτοί είναι οι καύσωνες με μεγάλη διάρκεια τα τελευταία 40 χρόνια
Κοινωνία
29/07/2021 | 13:21

Σε περίοδο παρατεταμένου καύσωνα έχει μπει η χώρα που δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες από τις υψηλές θερμοκρασίες με τα χειρότερα να βρίσκονται προ των πυλών.

Αυτό που διανύουμε είναι το τρίτο φετινό κύμα καύσωνα το οποίο θα είναι και πιο σφοδρό με την θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο τα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ο καύσωνας θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός και θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι καύσωνες με τη μεγαλύτερη διάρκεια που εκδηλώθηκαν την περίοδο 1981-2021, δηλαδή τα τελευταία 40 χρόνια

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο καύσωνας του Ιουνίου του 2021 ο οποίος διήρκεσε 11 ημέρες. Την ίδια περίοδο εκδηλώθηκαν και άλλοι καύσωνες ή έντονα θερμά επεισόδια, ωστόσο η επιλογή έγινε αποκλειστικά με κριτήριο τη διάρκεια του φαινομένου.

Χτυπά 43αρια σήμερα ο υδράργυρος

Αναφορικά με τον καιρό της Πέμπτης 29/07, οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 39 βαθμούς, ενώ οι απολύτως μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στα ηπειρωτικά στους 42-43 βαθμούς, στο Ιόνιο τους 39-40 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 39-41 βαθμούς Κελσίου.

Χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη λόγω της επικράτησης βορείων ανέμων με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί επισημαίνονται οι περιοχές όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους του 36 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ