
Η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας ανακοινώνει την επικείμενη χειροτονία του κ. Στυλιανού Αυγουστινιάτου, ο οποίος προσέρχεται να συγκαταλεχθεί στον Ιερό Κλήρο της τοπικής εκκλησίας. Η χειροτονία θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Σισσίων, παρουσία πιστών και τοπικών παραγόντων.
Το Βιογραφικό του Νέου Διακόνου
Ο κ. Στυλιανός Αυγουστινιάτος, γεννημένος το 1996, κατάγεται από την περιοχή Αγκώνα και είναι απόφοιτος του 2ου Λυκείου Αργοστολίου. Το 2014 εισήχθη μέσω πανελληνίων εξετάσεων στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας), από όπου αποφοίτησε το 2020. Στη συνέχεια, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στον Στρατό Ξηράς το 2022.
Διαθέτει καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και είναι εξοικειωμένος με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Το Τελετουργικό Πρόγραμμα
Η τελετή Κουράς και Χειροτονίας θα διεξαχθεί ως εξής:
Σάββατο 17 Μαΐου 2025
19:00: Μέγας Εσπερινός και Κουρά Μοναχού στην Ι. Μονή Σισσίων.
20:30: Κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.
Κυριακή 18 Μαΐου 2025 (Κυριακή της Σαμαρείτιδος)
07:30: Έναρξη Όρθρου.
08:00: Καταβασίες.
09:15: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία σε Διάκονο.
11:15: Κέρασμα στο Αρχονταρίκι.
12:00: Μοναστηριακή Τράπεζα.
Κάλεσμα στους Πιστούς
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος προσκαλεί όλους τους πιστούς να παραστούν στην ιερή αυτή στιγμή, ενισχύοντας με την παρουσία τους το νέο μέλος του Ιερού Κλήρου.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
